Re: Liga Europy (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Re: Liga Europy (zbiorczy)

Post autor: Enjo » 15 maja 2013, 23:11

Mam odmienne zdanie w kwestii tego meczu.Owszem, pretensje Benfica może mieć również do siebie nie strzelając prawie w ogóle co również dla mnie nie jest zrozumiałem natomiast pod każdym innym względem byli lepsi od Chelsea.Począwszy od odbioru piłki, poprzez organizację gry, pomysłowość konstruowaniu ataków czy też po prostu chęć zwycięstwa.Tego w ogóle nie zauważyłem u Wyspiarzy, którzy to grali do Ramiersa, który to też ograniczał się do fauli i łapania się na spalonym.Również dwa - trzy strzały z dystansu graczy Chelsea nie odbieram jako kompletnego pomysłu na grę.Tak więc po moim krótkim wywodzie chciałbym napisać, że kulturę gry lepszą zaprezentowała Benfica na przestrzeni całego meczu stąd też daleko mi do stwierdzenia, że mecz był wyrównany.
Jak już wczesniej wspomniałem, futbol nie jest sprawidliwy co też pokazał dziś bo w mojej opinii wygrała drużyna słabsza.Ponadto uszczypliwie mogę dodać, że generalnie na ten moment to raczej nie mam czego zazdrościć Chelsea - patrząc stricte na aspekt piłkarski.
Najlepsze, że wyśmiewany Torres (słusznie, tak na marginesie) jest aktualnym mistrzem świata i Europy oraz zwycięzcą Ligi Europy i Ligi Mistrzów
Prawda.Też nie przepadam za tym graczem, ale no jakoś zdobywa te trofea.

Wróć do „Puchary Europejskie”