Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: GacekCCM » 16 maja 2013, 10:37

Pisałem już o tym. Dodatkowo dalej mówi się, ze Kucka przychodzi teraz a Quintero w takim wypadku za rok z Perinem. IMHO fajnie jakby to wypaliło, bo obaj mają potencjał na klasę światową.
Ostroznie z tym Perinem. Chlpak przyszedl do Pescary bedac uwazany za juz wybitnego gk z olbrzymim talentem, potencjalem na nowego Buffona, i tak sobie jedzie na tej reputacji od roku. Jak dotad tylko na reputacji, bo poza paroma wybitnymi wystepami nic nie prezentowal ciekaweog - a przeciez takie genialne wystepy from time to time mial tez np. ten gk z Sampy, ktory nas zatrzymal rok temu. Przyszly sezon w Genoi powie nam, na co stac Perina, zobaczymy, czy wygryzie swietnego Freya.

Mam nadzieję, że odgrzewany kotlet...
Nie ma sie czynm przejmowac imo.
Sprzedaży Abate jestem przeciwny. Chyba, że w jego miejsce Santon i Antonelli.
Przy dobrych negocjacjach za >10 melonow mozemy kupic i Santona i Antonelliego, z Genoa mamy juz dobre uklady. Tylko czy znajda sie chetni znow? Rok temu za Abate byly wyzsze nawet oferty. Tyle ze mamy do wykupienia jeszcze Constanta, ktory pochlonie polowe zarobku z blondyna...
Za małe pieniądze fajna opcja, ale wolałbym Ljaijca lub powalczyć o Berardiego. Zwłaszcza zależy mi na Włocha.
Ilicic bylby super, gdybysmy grali takim systemem jak z Zenitem, ale u nas nie ma miejsca na ofensywnego pomocnika..
To ktoś w stylu Montolivo czy bardziej Nocerino
Zdecydowanie blizej Montolivo. Gleboko grajacy rozgrywajacy z duzymi umiejetnosciami obronnymi, bardzo duzo biega. Idealnie pasuje do tego, co gral Monto na jesieni, rozgrywajacy biegajacy obok DMa blizej prawej strony.
I tu jest powod, dla ktorego wszedlem tutaj. Zaskakuje mnie ta polityka. Sam Poli juz sie wypowiadal o transferze do Milanu, wiec jest to cholernie prawdopodobne. Przychodzi tez Kucka, gdzie brakuje chyba tylko oficjlaki. No to tak: za De Jonga musi ktos przyjsc, zeby go zabezpieczac do czasu dojscia do 100%. Tylko co wtedy, kapitan jako nr 3 na pozycji? Potrafie to sobie wyobrazic i to by bylo fajne,ale nie wiem, czy Ambro nie zdecyduje sie skonczyc kariery. Sportowo Kucka to bardzo dobry zastepcadla niego.
Tylko w pomocy sa Traore, Ambro, De Jong, Noce, Flams, Munta, Monto, Boa (i Allegri i Galliani o tym mowili), przyjdzie DM jako Kucka, przyjdzie rozgrywajacy jako Poli, a jeszcze sie mowi o Verratim, Naingolanie, Lodim. Saponara jak przyjdzie, to na bank jako skrzydlowy, na prawe skrzydlo super. Troche sie ciasnawo robi w pomocy, nie zdziwie sie, jesli Kucka i Poli to bedzie koniec naszych transferow do pomocy. fajnie, ze wreszcie ktos sobie uzmyslowil, ze potrzbujemy dwoch rozgrywajacych, sklad potrzebowaltego od zawsze.
W ataku tez ciasno. Przychodzi Saponara i jestem penwy, ze odejdie Bojan. Jak odejdzie Binho, to przyjdzie ktos nowy. Nie wiem, czemu widzicie transfer AMR, imo przyjdzie ktos na lewo, za Robinho. Na prawej juz moze grac dwojka Boa+Niang, jest jeszcze Saponara, ktory tam czesciej grywa. Wspominana przez baske gwiazda przyjdzie do obrony pewnie, na srodek.
Abbiati(Amelia), Abate(De Sciglio), Zapata(Zacc), Mexes (ktos nowy, ten Benatia juz od miesiecy ponoc dogadany),Constant(Antos), Monto(Poli),De Jong (Kucka), Boa (Flams),Niang(Saponara), Balo(Pazzo), Faraon (Robi) - wyglada bardzo fajnie. Przebudowac srodek obrony i bedzie super.Mozemy ostatnio na Nianga narzekac, ale gosc w przyszlym sezonie bedzie znacznie lepszy, jak Faraon.

Munta out na free, Noce na wypozyczenie albo jako gleboka rezerwa.

No i jedna wazna rzecz pzreszla niezauwazona - Van Bommel skonczyl kariere, GRAZIE! Wspanialy gracz.

Wróć do „Włochy”