Re: Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: masacra » 18 maja 2013, 16:31

Wiekszosc naszych problemów w tym sezonie brała się z powodu braku silnego, sprawnego, bezkompromisowego defensywnego pomocnika, który mógłby zdominowac środek pola i skutecznie uniemozliwiac kreatywnym piłkarzom rywali dogrywanie do napastników i skrzydłowych. I tez nie trzeba być Szerlokiem aby to dostrzec.
Ja mam takie przekonanie, że Skrtel z Aggerem mają wystarczające umiejętności by być podstawowa para ŚO w klubie bo juz zdążyli to udowodnic. Tak jak Lucas udowodnił juz, ze wie o co chodzi w takim graniu o jakim pisałem wyżej. Problem w tym, że Lucas jest po cholernie ciężkiej kontuzji i nie wiadomo czy uda mu sie wrócić do takiego grania, a nawet jesli to wciąż pozostaje jedynym def pomocnikiem w klubie co w przypadku jego urazu skończy sie tak jak już widzielismy w tym sezonie. Nawet najlepsza para ŚO bez dobrego DM przed nimi nie jest w stanie zagwarantować dobrej gry obronnej całej drużyny co było widac nawet na naszym przykładzie. Masa błedów bloku obronnego w tym sezonie wynikała własnie z naszej "miękkości" w drugiej linii, z tego ze żaden z pomocników nie był w stanie w wielu meczach nawiązac równorzędnej fizycznej walki z rywalami. Stad porazki z West Brom, Stoke czy odpadnięcie z Pucharu Anglii.
Daaaamian pisze:
masacra pisze:Priorytetem jest lewa obrona, i defensywna pomoc bo Enrique i Lucas nie maja konkurencji i to na tych wzmocnieniach będzie skupiał się Rodgers.
Szczerze wątpię w to, by konkurent dla Lucasa był priorytetem dla Rodgersa.
Dobrze, że przynajmniej wątpisz a nie jestes pewny jak zazwyczaj :lol:

Ja nie wiem co jest priorytetem dla Rodgersa. Pisze o wnioskach jakie ja wyciągnąłem z gry Liverpoolu w tym sezonie i na tej podstawie jakie ja pozycje bym wzmocnił. Ucieszyłem sie jak znajomy sprzedał mi plotki krążące po liverpoolskich pubach bo Wanyama to własnie gracz taki jakiego mi przez cały obecny sezon w tej druzynie brakowało. Dlatego pisałem co chwile o Momo Diame, a plotkami podzieliłem sie na forum.

Wróć do „Anglia”