Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 19 maja 2013, 10:12

Jeżeli Max odejdzie to nie dlatego, że mu kogoś nie kupili. Nie szukajcie dziury w całym i kolejnego argumentu z tyłka by jechać po Berlusconim.
Zgadzam się.
Allegri prawdopodobnie odejdzie, jednak jeśli tak się stanie, to tylko dlatego, że na rok 2014 jest szykowany nowy trener i on nie chce być trenerem na przeczekanie. I ma rację, należy mu się od klubu więcej.
Wydaje mi się, że sytuacja w klubie jest taka - klub nie chce dać mu przedłużenia umowy już teraz (co by go zabezpieczyło przed zastąpieniem np. przez Prandelliego za rok), więc postawi sprawę na ostrzu noża z zarządem i odejdzie. Możliwi następcy wymieniani w mediach (wszyscy, co do jednego, łącznie z Mazzarim) to nieporozumienia w kontekście takiego klubu jak Milan i mam nadzieję, że będą się trzymali z dala od tego klubu.

Jorginho na pewno zostanie w Hellas na przyszły sezon - nie ma na razie żadnych informacji o finalizacji tego ruchu. To samo tyczy się Poliego, który już chyba wystarczająco długo czeka na transfer do wielkiego klubu i wypadałoby już go ściągnąć do takiego, bo ostatnie lata to ciągłe informacje "last minute" o braku finalizacji jego transferów w ostatnich chwilach mercato.

Boateng wypadł na dzisiejszy mecz ze Sieną, ale skoro nie miał i tak grać w pomocy, to nie jest to żadna strata. Zamiast niego chyba zagra Robinho. Podtrzymuję to, co pisałem tydzień temu - Sienę pokonamy, oni nie pomogą Fiorentinie i zrobią wszystko, by im utrudnić życie. Są nerwy, bo to mecz o bardzo wielką stawkę, ale jednak liga włoska przyzwyczaiła do takiego "puszczania" meczów, więc spodziewam się zwycięstwa bez zbędnej dramaturgii.

Wróć do „Włochy”