Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 732

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 19 maja 2013, 11:53

Zgadzam się.
Allegri prawdopodobnie odejdzie, jednak jeśli tak się stanie, to tylko dlatego, że na rok 2014 jest szykowany nowy trener i on nie chce być trenerem na przeczekanie. I ma rację, należy mu się od klubu więcej.
Wydaje mi się, że sytuacja w klubie jest taka - klub nie chce dać mu przedłużenia umowy już teraz (co by go zabezpieczyło przed zastąpieniem np. przez Prandelliego za rok), więc postawi sprawę na ostrzu noża z zarządem i odejdzie. Możliwi następcy wymieniani w mediach (wszyscy, co do jednego, łącznie z Mazzarim) to nieporozumienia w kontekście takiego klubu jak Milan i mam nadzieję, że będą się trzymali z dala od tego klubu.
No rok 2014 jest pewnie kluczem w tym wszystkim. Wydaje mi się, że czekają na Prandelliego i Allegri o tym wie. To, że miałby być trenerem na przeczekanie to IMHO mniejszy problem. Cały sęk tkwi w tym, że w tym sezonie przewidywane są zmiany trenerów w Napoli, Romie i pewnie Interze, czyli Max znajdzie sobie pracę w dobrych klubie, gdzie nie będzie pomiatany przez prezydenta. Za rok takiego komfortu nie będzie miał.

Osobiście wydaje mi się, że dzisiaj pożegnamy się z Maxem. I dla mnie w takim wypadku albo pozostawić Tassottiego i czekać na Prandelliego, albo zakręcić się na rok przy Juppie odchodzącym z Bayernu. Nie widzę sensu stawiania na Seedorfa (osobiście uważam, że ma potencjał na wielkiego trenera, ale za wcześniej jest), Inzaghiego czy łączonych z nami Holendrów.

Jorginho zostanie w Veronie, bo ta awansowała do Serie A. Taka była umowa, o której wszyscy mówili. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Wróć do „Włochy”