Re: Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium

Post autor: Morrow » 22 maja 2013, 20:23

Też mnie to dziwi. Możecie znaleźć jeszcze 50 różnych analogii do wydarzeń sprzed 16 lat (gdzieś w Kielcach mogło wysiąść światło 22.05, ktoś mógł przegrać 4:0 po hattricku jakiegoś Wenezuelczyka, jakaś laska 3 dni przed finałem LM o 18.35 mogła robić loda piłkarzowi Werderu z numerem 16, itd. itd.). To jednak nie zmieni tego co jest tu i teraz. Bayern gra kosmiczny sezon, śrubuje klubowe i ligowe rekordy, zasłużenie uchodzi w chwili obecnej za najmocniejszy zespół w Europie i czy wam się podoba czy nie jest faworytem tego finału, ze względu na formę sportową, kapitalną kadrę jak i osłabienia rywala przed finałem.

Trochę zakrawa na kpinę pisanie przez niektórych kibiców Bawarczyków jakby finał praktycznie był już przegrany. Bo? To tak jakby do rozjebania wielkiego smoka wydelegowano jakiegoś najzajebistszego rycerza (który już tych olbrzymich smoków trochę ubił) ze swoim giermkiem (nic nie ujmując BVB) a ten chowa się za nim i zrzuca całą presję na niego mówiąc, że to właśnie giermek musi rozjebać tego smoka bo 100 lat wcześniej Szewczyk Dratewka rozwalił jakąś wiedźmę.

Borussia to nie są frajerzy, potrafią grać z Bayernem, nic nie wskazuje na to, że przed nimi pękną i mają szanse na końcowy triumf ale to Bayern jest faworytem, to o Bayernie od dłuższego czasu mówi się, że jak nikt zasługują w tym sezonie na wygranie LM i wreszcie to Bayern jest Goliatem w tej rywalizacji. Ja rozumiem, że w ten sposób zabezpieczacie się przed bolesnym rozczarowaniem ale nie wygłupiajmy się, obie drużyny chcą, Bayern powinien a Borussia tylko może.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 20:26 przez Morrow, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Puchary Europejskie”