Re: Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium

Post autor: Michał M » 22 maja 2013, 20:25

fieldy pisze:Nie mogę tego pojąć, cały czas słyszę jaki z Bayernu potwór, ba sam to widziałem jak lał Barcę 7:0, masa rekordów, wyników niemalże dwucyfrowych z dobrymi ekipami i co chwile teksty w stylu
Michał M pisze: wszystkie znaki na niebie i poza nim wskazują na zwycięstwo Dortmundu.
Fajne są różne analogie, ale to raczej ciekawostki, a ważniejsza jest chyba forma, czy same składy (to BVB jest osłabiona, nie Bayern).... nie pojmuję i chyba już nie pojmę.
No pewnie, ze to są ciekawostki ;) Ja tam mocno wierze w nasze zwycięstwo, ale nie będę sie o tym rozpisywać czy piał nad aktualną dyspozycją Bayernu, bo wszystko weryfikuje boisko. Poza tym kibice Bayernu, w tym i ja, przezyli juz dwa mocne finalowe rozczarowania w 99 i 2012 r., dlatego tez pewnie sa b. ostrożni w swoich wypowiedziach. Chociaż gdybym miał stawiać, postawiłbym na jakieś 2:0 lub 3:1 dla Bayernu 8)

Co do oslabień, to moment, Dortmund zagra bez Goetzego, ale chyba juz wszyscy zapomnieli, że Bayern gra bez Kroosa, czyli można powiedzieć naszego odpowiednika Mario. Nie wspominając o biednym Badstuberze, o którym kibice nie interesujący sie zbytnio BL juz chyba zdążyli zapomnieć. Inna sprawa jest, ze mamy dłuższa ławkę i łatwiej nam te braki uzupełnić, ale niech nikt nie twierdzi, ze Dortmund jest osłabiony, a Bayern nie.

Wróć do „Puchary Europejskie”