Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: (L)oczkerson » 25 maja 2013, 10:47

Ljajic na prawym ataku nigdy nie grał. Jak Viola grała 3-5-2 grał na środku i tylko czasem miał przebłyski. Dopiero gdy przeszli na 4-3-3 zaczął grać fantastycznie, ale nigdy nie biegał na prawej stronie. Tam pewne miejsce miał zawsze Cudarado. Jeśli Milan by go kupił w praktyce by miał dwóch fantastycznych graczy na lewą, a na prawą dwóch nieopierzonych

Cerci faktycznie grał bardzo dobrze, ale do 11 sezonu bym go nie wstawił. Lamela był dużo lepszy. Cerci to dla mnie poziom Diamantiego, tyle, że jest młodszy. No i Torino musi jeszcze wykpić połowę jego karty od Fiorentiny. Ponoć ma ich to kosztować jakieś 5 mln €, więc Milan jakichś groszy za niego nie będzie mógł zaoferować.

A Ilicic jest podobno do zgarnięcia za 5 mln €. Roma i Napoli są już dość zaawansowane w tych negocjacjach. Wczoraj wyczytałem, że JUVE też może się włączyć do rywalizacji (żeby móc przechodzić na 4-3-3), ale mimo iż sam Josip jest fanem JUVE (z tego względu pół roku temu odrzucił propozycję Milanu) to wydaje mi się, że nie przyjdzie do JUVE. Teraz w głowie zarządu jest tylko Jovetic i Higuain i zanim się one rozstrzygnął Josip już może mieć nowego pracodawcę.

Wróć do „Włochy”