Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Mona_ » 11 cze 2005, 20:01

Nie mogłam się powstrzymac i zagłosowałam na Liverpool :D Mam ogromn nadzieje, ze The Reds sprawia niespodzianke i zdobeda mistrzostwo Anglii (pierwsze od 15 lat).

Biorąc pod uwagę jednak okolicznosci to wydaje mi sie, ze walka rozegra sie pomiedzy dwiema druzynami z Londynu. Arsenalem (maja silny zespol, finish tego sezonu byl bardzo dobry, te 7-0 nad Evertonem) i Chelsea (rowniez silna stawka, wyrownana forma przez caly sezon). Co do Manchesteru United to wydaje mi sie, ze to jszcze nie bedzie ich sezon. Moze jednak jakis zespol sprawi niespodzianke taka jak wspomniany wczesniej Everton i wlaczy sie do walki o tytul? Byloby napewno ciekawiej. Z niecierpliwoscia czekam az Manchester City wlaczy sie do takiej walki lub Newcastle, ktore jest wielkim klubem, ale troefeow zdobylo malo :)

Co do kwestii Liverpoolu, to wedlug mnie odpowiedź jest prosta. Rafael Benitez ściągnał do zespołu wielu Hiszpanów ( :( ), ktorzy nie sa przystosowani do gry w Premiership, gdzie gra sie zdeycdowanie inaczej niz w Primera Division, bardziej silowo - mniej technicznie. Grajac z europejskimi potegami spisuja sie dobrze, bo znaja ten styl gry a z druzynami z Anglii slabiej. Taki Garcia sam powiedzial, ze nie widzi wieskzego sensu w walce fizycznej z silnymi obroncami angielskimi wiec musi sie przykladac o wile bardziej, aby zastosowac te rozne sztuczki techniczne. Mam nadzieje, ze Rafa pojdzie po rozum do glowy i zacznie sciagac rowniez Anglikow. Nie dopatrywalabym sie zdecydowanie pzyczyny w slabej obronie, ktora w LM przeciez grala bardzo dobrze. Carra - prawdziwa gwiazda zespolu, Finnan - gra o wiele lepiej pod wodza Beniteza. Hyppia - troche wolny,ale lepszy niz Pellegrino, Traore - hmm trudno powiedziec, Warnock - caly czas paietam ten jego wslizg w meczu z Bayerem, Josemi - kontuzjoany przez iweksza czesc sezonu, ale kartek zarobil kilka :lol:

Wróć do „Anglia”