Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 11 cze 2005, 20:11

Na wstępie taka mała prośba do szanownych Moderatorów: możecie zmienić nazwę tego tematu na coś w stylu 'Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?', bo 'Liga angielska' to z deka porypana nazwa. ;)

Ja podobnie jak Mona_ zagłosowałam na FC Liverpool. Czekają nas wielkie transfery ze strony tego klubu najbliższego lata i mam nadzieję, że będą one jeszcze bardziej celne niż te, którymi nas uraczyli przed rokiem. Rozpoczął się 'czas Liverpoolu' - ekipa z Anfield wygrała Ligę Mistrzów, i pokładane są w tym zespole wielkie nadzieje. Dlaczego? Ponieważ nie tylko wygrali Champions League we wspaniałym stylu, ale również po kolei za ich sprawą z tych rozgrywek odpadały giganty światowej piłki (Juventus, Chelsea).

Niestety moja 'kobieca intuicja' ( :P ) mówi mi, iż w przyszłym roku zacięta walka o mistrzostwo Premiership rozegra się pomiędzy Arsenalem Londyn, Chelsea Londyn oraz Manchesterem United. Czyli coś podobnego, jak w minionym sezonie, ale z większą dramaturgią. ;) MU ma nowego sponsora, do Chelsea przybywają kolejne gwiazdy, dzięki czemu ta firma staje się kilkugwiazdkowym imperium, a 'Kanonierzy' najprawdopodobniej będą chcieli podczas ostatniego sezonu na Highbury godnie pożegnać swój stadion. Trudno mi obecnie powiedzieć, kto będzie murowanym faworytem w lidze angielskiej: zespoły, w których liczą się tylko pieniądze, ekipy, dla których tradycja to podstawa, czy też drużyny, które muszą walczyć o jakichkolwiek tytuł, by nie splamić się hańbą.

Wróć do „Anglia”