Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 11 cze 2005, 21:48

Zapewne w walce o tytuł będą liczyć się jak zawsze 4 drużyny w tym jedna z nich będzie faworytem. Mam na myśli oczywiście Chelsea Londyn która jeśli nie zagra gorzej niż w minionym sezonie to powinna 1 miejsce zająć. Mają bardzo silną kadrę i dobrego trenera. Do tego ewentualne pieniążki na transfery też są tak więc chyba nic nie brakuje. Drugie miejsce to pewnie Arsenal lub Manchester. Czerwone Diabły muszą coś zmienić bo ostatnio coraz gorzej się dzieje na Old Trafford. Klub potrzebuje wzmocnień a stara gwardia musi odejść chyba :? Kto wie czy dobrym wyjściem nie byłoby pożegnianie się z samym Fergusonem ale to dość kontrowersyjna opinia chyba. O postawę Arsenalu się nie obawiam. W Anglii będzie jak zwykle nieźle i drugie miejsce powinno być ich jeśli Manchester nie zaskoczy nas czymś pozytywnym. Przy odrobinie szczęścia Kanonierzy mogą nawet napsuć nieco krwi Chelsea ale raczej krzywdy im nie zrobią. Z LM natomiast odpadną pewnie szybko i jak zwykle nie odegrają w niej żadnej roli. Chyba są tradycjonalistami :wink: Ciekaw jestem postawy tego czwartego zespołu z grupy o której wspomniałem na początku. Liverpool jako zwycięzca LM powinien mieć nieco większe ambicje niż walka o 4-5 miejsce na własnym podwórku ale pewnie znowu tak będzie. Kadra mają całkiem niezłą a i trener jest dobry ale to chyba zbyt mało będzie. Osobiście to chciałbym aby namieszali coś w czołówce ale jakoś nie bardzo w to wierze. Chelsea i Arsenal są silniejsze napewno a Manchester to się zobaczy.

Wróć do „Anglia”