Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 29 maja 2013, 22:13

Jaja. Czwartkowe spotkanie zostało... odwołane z powodów... kampanii wyborczej do wyborów samorządowych. Jestem ciekaw co to oznacza. Czy przyszłość Allegriego została ustalona. Zostanie czy odchodzi :?: Bardziej bym się skłaniał ku drugiemu. Trudno przekonać Berlu jak się uprze, a sam Seedorf wypowiada się jak jego Milan będzie grał. Z pewnością plusem przyjścia Seedorfa będzie kasa na transfery która zostanie, a minusem brak doświadczenia oraz taktyka x która być może wymyśli. Tego obawiam się najbardziej. Imo wolę Seedorfa niż np. Donadoniego którego sobie nie wyobrażam.

Plotki na temat transferów:
- Poli blisko(po raz kolejny) Milanu. Mówi się o kwocie 7 mln euro. Z chęcią widziałbym Włocha w Milanie. Brakuje nam tego typu graczy.
- MN donosi, że Milan nie wykupi Bojana. Mam nadzieję, że się tak stanie. Nie ma żadnych argumentów do pozostania Hiszpana. Świetnie grał w drużynach juniorskich, ale spotkanie z prawdziwym futbolem okazało się wielką klapę. Mam wrażenie, że zainteresowanie klubów wynika z tego, że piłkarz jedzie na metce wielkiego talenta jakim był w juniorach.
- Trzecia plotka najciekawsza. Boatengiem ponoć zainteresowane Monaco. Z chęcią wysłuchałbym ich oferty, lecz nie wiadomo jak prawdopodobnie nowy trener będzie go umieszczał. Bo jak będzie wystawiał go w pomocy w linii z np. DJ oraz Monto to Boa mógłby być ciekawy graczem. Jednak jakby się pojawiła oferta w granicach 15 mln euro(Monaco pewnie zapłaciłoby je od razu) i te pieniądze w całości zainwestować(co jest praktycznie niemożliwe) w kogoś na jego miejsce to można by go śmiało sprzedać tym bardziej, że jego kontrakt się za rok kończy, a sam piłkarz chce podwyżkę to i mam wrażenie, że jego profesjonalizm jest trochę za niski. Z resztą zawodnik często próbuje grać pod publiczkę niż dla drużyny. Zobaczymy jak będzie.
- Dalej chodzą plotki o Civellim. Martwiące to...

Liczę, że wraz z rozpoczęciem lipca odejście naszych niektórych zawodników jak Ambro (ten już w czerwcu), Nocerino, Traore itd. się wyjaśni. Widziałbym też kogoś z primavery w nowym sezonie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 22:41 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”