Re: Piłka Ręczna

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Piłka Ręczna

Post autor: Morrow » 01 cze 2013, 16:07

Dramatu nie ma, jest walka, 3 bramki to nie jest duża strata ale w samej grze mimo wszystko widać, że Barcelona jest zespołem lepszym.

Walczą Kielczanie, cholernie szkoda tych frajerskich strat Zormana i Tkaczyka. Rutenka na swoim poziomie, rzuca te karne jak maszyna, kiedy trzeba to i Enterrios przyspieszy, Sterbik dokłada swoje w bramce. Niby tylko 3 bramki ale przez te 30 minut Barcelona miała cały czas mecz pod kontrolą. W Vive aż prosi się pograć skrzydłami kiedy Barcelona tak agresywnie zawęża środek. Tym bardziej, że Strlek i Olafsson wyglądają nieźle. A my z uporem maniaka pchamy piłkę środkiem i liczymy na indywidualne akcje. Coś jeszcze wpada Bunticiowi ale daleko tak nie pojedziemy. Jak Katalończycy zamkną nam prawą stronę rozegrania to będzie ciężko. Przede wszystkim jednak czas obudzić skrzydła bo aż się prosi żeby je uruchomić tym bardziej, że z całej tej katalońskiej maszyny to właśnie skrzydła dziś wyglądają najbiedniej. Dobry manewr Wenty z wpuszczaniem Rosińskiego za Szmala przy grze w osłabieniu, bez tego mogłoby być już po meczu. Szmal fatalny? Moim zdaniem co miał do wzięcia wyjął i akurat jego bym się nie czepiał. Zdecydowanie gorzej za to Zorman, który strasznie obsrany wyszedł, Grabarczyk w obronie też za bardzo nie ogarnia co się dzieje. Tkaczyk zbyt pasywny ale do tego już przywykłem.

Zobaczymy, do sukcesu daleko ale mam nadzieję, że do samego końca będziemy świadkami walki kielczan choć jak nie zmienią czegoś w ataku to lada moment Barcelona odjedzie.

Wróć do „Inne sporty”