Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 01 cze 2013, 23:23

Podstawową rzeczą jest, że dzisiejszy Milan różni się wiele od tego z 2005 roku. Ajaxem nie będziemy, ale gospodarka kraju(co ma duże znaczenie dla klubu) nie pozwala nam na trzymanie wielkich gwiazd w klubie którzy sami LM nie wygrają.

Jestem przekonany, że jakbyśmy w 2006 roku po degradacji wzięli za mądre zarządzanie(np. brak chorych kontraktów czy wykupienie zdegradowane Juve) to do dzisiaj moglibyśmy rządzić w lidze gdzie podejrzewam mielibyśmy już ok. 23 wygranych lig. Jednak Berlu już wtedy bardziej obchodziły imprezy niż klub. Za błędy się płaci(właśnie teraz to robimy) i być może zmierzamy ku lepszemu choć za kadencji Bungacza będzie to naprawdę trudne. Za rok też pewnie skończy się na walce o wicemistrza bądź o LM bo Juve jest za daleko, a jak pozbędziemy się Allegriego który pójdzie do Romy, a Inter się w miarę ogarnie(choć wg Mnie naprawić to co się dzieje w tym klubie to ten sezon może być dla nich co najwyżej przejściowym) to będzie ciekawa walka o LM.

Myślę, że jakby EURO 12 odbyło się we Włoszech to liga teraz stałaby na większym poziomie co pomogłoby wszystkim klubom we Włoszech.

Wróć do „Włochy”