Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post autor: ddemon » 04 cze 2013, 16:38

:shock: Przecież wraz z Nawałką potwierdzili,że w przyszłym sezonie zostają w obecnych klubach w ostatniej kolejce :roll:
Madej i Kosznik trafią do Górnika?

Łukasz Madej i Rafał Kosznik z GKS-u Bełchatów w Górniku Zabrze? Piłkarze spadkowicza z ekstraklasy podobno są na liście życzeń "Trójkolorowych". Z kolei Krzysztofa Mączyńskiego chcą pod Wawelem.
Wczoraj oficjalnie z Górnikiem pożegnał się Aleksander Kwiek, który podpisał kontrakt z Zagłębiem Lubin. - Te trzy lata będę wspominać bardzo dobrze. Chciałbym podziękować trenerom, kibicom, a także Łukaszowi Mazurowi, Tomaszowi Wałdochowi i Krzysztofowi Majowi, którzy ściągnęli mnie do Zabrza. Marzyłem, by zagrać na nowym stadionie, ale przyjadę na niego już w roli gościa - powiedział pomocnik.
Nie będzie to jedyny zawodnik, którego przy Roosevelta już nie będzie. Dzisiaj określi się ma Michał Bemben, z klubem może rozstać się Seweryn Gancarczyk, co w połączeniu z kolejną operacją Mariusza Magiery oznacza, że nagle z pozycji, na której trener miał pozytywny ból głowy, nagle robi się spora dziura. Dlatego też działacze myślą o sprowadzeniu Rafała Kosznika z GKS-u Bełchatów. Zabrzanie przymierzają do klubu także jego klubowego kolegę - Łukasza Madeja.
Piłkarzem Górnika już nie jest Tomasz Zahorski, którego umowa z klubem obowiązywała do 1 czerwca. Nie wiadomo, co będzie z Krzysztofem Mączyńskim, który co prawda otrzymał propozycję przedłużenia umowy, jednak pomocnika chce także Franciszek Smuda, nowy trener Wisły Kraków.

źródło: Sport
:jupi: :jupi: Madeja chętnie bym zobaczył w Zabrzu - czasami miałem wrażenie,że w tym Bełchatowie tylko on ciągnie tą grę i o mało włos dałby utrzymanie :) Kosznika natomiast nie kojarze :/ Mam nadzieję,że jednak Gancarczyk zostanie :(
Franz jeśli chcesz robić cuda to bierz tego Mączyńskiego abym w życiu go w Zabrzu na oczy nie widział :lol:

Wróć do „Polska”