Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 04 cze 2013, 16:50

Ogbonna jeszcze nie został stracony. Media mówiące o nim w Juventusie podają tylko, że Stara Dama jest faworytem w wyścigu po niego, ale dopiero od paru dni Galliani ruszył na zakupy.
W transakcje z Torino ma być zaangażowanych wielu graczy: Salamon, Nocerino i Traore z tych będących w kadrze Milanu, Verdi i Comi mają trafić na własność do Turynu, bo posiadamy tylko połówkę ich kart. Wydaje mi się, że porozumienie jest jak najbardziej w zasięgu ręki. Gdyby to nie Juventus rywalizował z Milanem o podpis Ogbonny, to bym się martwił, ale wydaje mi się, że aspekt lokalny może mieć istotne znaczenie. W te wszystkie transakcje z naszymi graczami ma być też włączona połówka karty Cerciego, ale spokojnie - nie wydaje się, by była ona niezwykle wiele warta. Dużo gorzej będzie dogadać się z Fiorentiną w tej sprawie.

Niccolin podał, że Milan złożył ofertę za Belhandę. Z pomysłów medialnych dzisiejszego dnia: pojawiły się tematy Lavezziego, Astoriego i Nainggolana.

Di Marzio podał, że Poli już jest graczem Milanu. Podejrzewam, że między Milanem a Sampdorią będą jeszcze inne ruchy i tylko to powstrzymuje kluby od ogłoszenia tego transferu.

Sporo informacji dotyczy też Hondy - sam gracz miał już ogłosić odejście z CSKA, a chce trafić tylko do Milanu. Wątpię, że Milan ma jakiś priorytet w jego sprawie, ale wydaje mi się, że szybka akcja może nam go dać. To byłby super transfer, niskim kosztem ofensywny pomocnik do pierwszego składu, ale to by oznaczało zmianę taktyki. Albo teraz za grosze, albo w styczniu za darmo.

Na dniach odejść z PSG ma Ancelotti. Jestem cholernie ciekaw skali exodusu z paryskiego klubu. Wątpię, by Blanc czy jakikolwiek inny fachowiec utrzymał w ryzach całą szatnię, Ibra im tam zrobi piekło. Na szybko typuję, że w ciągu paru tygodni od odejścia Carletto prośby o transfer złożą Verratti, Lavezzi, Thiago Silva i Ibra. Idealna sytuacja dla Gallianiego, by w sprawie choć jednego z nich przycisnąć Paryżan.

Wróć do „Włochy”