To ,że znasz geneze powstania słowa 'cwel' nie jest niczym niezwykłym, i nie wyróznia Cię jakoś szczególnie. Tez wiem skąd ono pochodzi ,ale to nie znaczy ,że nie moge go użyć w innym kontekściefala pisze:Pierwszy użyłeś słowa cwel . próbowałem ci wajaśnić z jakiego środowiska się wywodzi , nie napisałem o co chodzi bo każdy kumaty wie o co chodzi , ty nie skumałeś
Nikogo nie miałem zamiaru obrażać . Jeśli już tak bardzo chcesz dochodzic kto kogo pierwszy obraził to przeczytaj użwanie początek swojego pierwszego posta.fala pisze:i postanowiłes mnie obrazić więc odbijam pałeczkę palancie ...
Zdązyłem zauważyc ,że jestes dość prosty człowiekiem i niektóre treści trudno do Ciebie dochodzą. Nigdzie nie napisałem ,że każdy kto kradnie jest dresem. Na te zacne miano składa się kilka czynników a kradzież i pobicia są jednymi z nich. A to ,że kibic jest zdenerwowany po porażcze swojej drużyny nie tłumaczy jego zachowania(bójek).fala pisze:Kazdy agresywny i złodziej jest dresem ...brecht .
Czy nie łatwiej złodzieja nazwać złodziejem , agresywny może być kazdy , nawet zwykły kibic po porażce swojej drużyny ...
No właśnie a może było by warto zagłebić się w temat i zastanowić się co jest przyczyną takich zachowań a wtedy można by było coś z tym zrobić.fala pisze:Agresja była i będzie , trudno znależć jej przyczyny , każda agresja ma swoje pobudki , coś jest jej przyczyną więc w to nie wnikam.
Najgorsze jest własnie to ,że dla niektórych agresja to sposób na spędzanie wolnego czasu na którego brak nie nogą narzekać.
Media nie stworzyły wizerunku dresa tylko nagłośniły problem zadym i rozrób na stadionie, zresztą jak najbardziej słusznie.fala pisze:Media stworzyły wizerunek dresa po kilku akcjach hooliganów na stadionach ( byli ubrani w ten strój ).
A co mają mówi pozytywnego? To ,że kibice zachowują sie kulturalnie na stadionie jest normalne a przynammniej powinno być więc nic dziwnego ,że media nagłaśniają przeważnie tylko złe zachowanie.fala pisze:Powiedz mi kiedy media powiedziały coś pozytywnego o kibicach ( oprócz trąbkarzy Małysza ), stworzyły ogólnik kibic musi być zły .