Dresiarze!

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post autor: Berele Lewartow » 12 cze 2005, 14:55

fala pisze:Pierwszy użyłeś słowa cwel . próbowałem ci wajaśnić z jakiego środowiska się wywodzi , nie napisałem o co chodzi bo każdy kumaty wie o co chodzi , ty nie skumałeś
To ,że znasz geneze powstania słowa 'cwel' nie jest niczym niezwykłym, i nie wyróznia Cię jakoś szczególnie. Tez wiem skąd ono pochodzi ,ale to nie znaczy ,że nie moge go użyć w innym kontekście
fala pisze:i postanowiłes mnie obrazić więc odbijam pałeczkę palancie ...
Nikogo nie miałem zamiaru obrażać . Jeśli już tak bardzo chcesz dochodzic kto kogo pierwszy obraził to przeczytaj użwanie początek swojego pierwszego posta.
fala pisze:Kazdy agresywny i złodziej jest dresem ...brecht .
Czy nie łatwiej złodzieja nazwać złodziejem , agresywny może być kazdy , nawet zwykły kibic po porażce swojej drużyny ...
Zdązyłem zauważyc ,że jestes dość prosty człowiekiem i niektóre treści trudno do Ciebie dochodzą. Nigdzie nie napisałem ,że każdy kto kradnie jest dresem. Na te zacne miano składa się kilka czynników a kradzież i pobicia są jednymi z nich. A to ,że kibic jest zdenerwowany po porażcze swojej drużyny nie tłumaczy jego zachowania(bójek).
fala pisze:Agresja była i będzie , trudno znależć jej przyczyny , każda agresja ma swoje pobudki , coś jest jej przyczyną więc w to nie wnikam.
No właśnie a może było by warto zagłebić się w temat i zastanowić się co jest przyczyną takich zachowań a wtedy można by było coś z tym zrobić.
Najgorsze jest własnie to ,że dla niektórych agresja to sposób na spędzanie wolnego czasu na którego brak nie nogą narzekać.
fala pisze:Media stworzyły wizerunek dresa po kilku akcjach hooliganów na stadionach ( byli ubrani w ten strój ).
Media nie stworzyły wizerunku dresa tylko nagłośniły problem zadym i rozrób na stadionie, zresztą jak najbardziej słusznie.
fala pisze:Powiedz mi kiedy media powiedziały coś pozytywnego o kibicach ( oprócz trąbkarzy Małysza ), stworzyły ogólnik kibic musi być zły .
A co mają mówi pozytywnego? To ,że kibice zachowują sie kulturalnie na stadionie jest normalne a przynammniej powinno być więc nic dziwnego ,że media nagłaśniają przeważnie tylko złe zachowanie.

Wróć do „Hyde Park”