Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 07 cze 2013, 12:08

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=113931

Wg wczorajszych plotek dzisiaj ma się odbyć decydujące spotkanie w sprawie Kucki. Ma on przyjść do nas a w zamian Petagna na współwłasność i kasa do Genoi. Trochę dziwne to dla mnie, bo Andrea miał dostać szansę zanim wyzdrowieje Pazzini. Jednak z drugiej strony nie możemy zostać na bardzo ważny okres sezonu z Faraonem i Balotellim po Pucharze Konfederecji oraz Niangiem i nieopierzonym 18-letnim Petagną. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jeżeli Andrea odejdzie to ktoś na pewno do nas trafi. Zwłaszcza, że Pazzini po takiej operacji może stracić więcej niż kilka miesięcy.

Jeżeli przyjdzie Kucka, Poli dołożymi do tego Saponara i Cristante to trzeba się pozbyć Nocerino, Flaminiego (wolałbym Muntariego, ale na to nie ma szans). Kucka, Poli, Montolivo, De Jong, Cristante + na ofensywnym pomocniku Saponara + ktoś nowy i jest fajnie. Nie wiem jak z Boatengiem, ale pewnie odejdzie. Potrzeba nam jeszcze jednego kreatora i powinno być dobrze. Media piszą o Pastore, Thiago czy Diamantim. O ile ten ostatni jest świetny w Bologni to boje się, że krok wyżej może być dla niego za wysoki. Wielu takich było co się zagubili w klubie gdzie są jednym z wielu a nie tym największym.

Z napastników poza zapchajdziurami w stylu Bianchi, Toni, Iaquinta jesteśmy łączeni z Murielem (tydzień temu było spotkanie z jego agentem) oraz Belfodilem. Ten drugi mi się bardzo podoba. Parma chcę 8 baniek za połowę karty, ale jest w stanie wziąć kogoś na współwłasność lub w zamian (mówi się o Zaccardo).

Inzaghi już oficjalnie trenerem primaverem. Dobrą drogę kariery trenerskiej obiera. Rok w Allievi zwieńczony fantastycznym wynikiem i teraz kolejny etap drogi na szczyt. Jeżeli dobrze się spisze z zapleczem kadry to IMHO za rok będzie głównym kandydatem na trenera.

Wróć do „Włochy”