Mecz oglądam jednym okiem bo wynik nie za bardzo Mnie interesuje jednak coś napiszę o kadrze. Kamil232 po fatalnych ME mówił coś, że kadra ma potencjał. Nie czekałem długo i odpisałem mu coś zupełnie innego. Kadra jest bez potencjału. Nie wiem czy to wina Smudy i Fornalika jednak kadra(i wyniki) Janasa i Leo była o niebo lepsza. Staczają się co raz bardziej. Widzimy jak też juniorzy grają. Ten sam styl, a raczej jego brak. Liga jest z roku na rok coraz bardziej przepłacana więc piłkarze nie muszą się wybijać z reprezentacji jak już na miejscu dobrą płacę mają. Wątpię, żeby jakiś inny szkoleniowiec coś zrobił z tego. Nie mamy piłkarzy na to, a na Mourinho czy innego eksperta(bo tylko to może ich uratować) nas nie stać.
Zaraz po losowaniu wiedziałem, że Polska nie awansuje. Choć grupę do EURO 08 też mieliśmy trudną i się udało. Na miejscu Bońka skupiłbym się już na EURO 16 gdzie awans będzie dużo łatwiejszy. Bo zrobili z tej imprezy, imprezę średniaków, aniżeli najlepszych reprezentacji na EURO. Przyjąć taktykę Norwegii(kiedyś to stosowali, nie wiem jak teraz) i organizować sparingi ze słabeuszami, aby piąć się w rankingu FIFA i być losowanym z lepszego koszyka.
Jeszcze jedno. Komorowski. Z tego co mi wiadomo w lidze rosyjskiej notuje słaby mecz za słabym meczem.