Re: Bundesliga

mati660
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Bundesliga

Post autor: mati660 » 08 cze 2013, 13:47

Klasa światowa dla Weidenfellera i Neuera nikogo nie powinna zaskakiwać. Jeśli już jestem przy Weidenfellerze, to mam nadzieję, że Loew przejrzy w końcu na oczy i pozwoli zadebiutować w reprezentacji bramkarzowi BVB. Obecne pokolenie młodych niemieckich bramkarzy jeszcze nie nauczyło się przekładać swojej formy klubowej na występy w kadrze( dlatego właśnie ter Stegen i Zieler zostali sklasyfikowani zaledwie jako klasa ligowa), co jednak nie znaczy, że przecenia się ich talent.

Trapp być może uplasowałby się na równi z Weidenfellerem i Neuerem, gdyby nie kontuzja doznana w niecodziennych okolicznościach na zgrupowaniu kadry U-21 eliminująca go z gry do końca sezonu.

W rankingu sporządzonym przez Kicker wysoko znalazł się też Manninger. Po czterech latach grzania ławki lub nawet zasiadania na trybunach przypomniał o sobie w niezłym stylu, pomagając w zdobyciu kilku cennych punktów FCA.

Boatenga oraz Van Buytena oceniono trochę przez pryzmat bardzo dobrych not zbieranych od dziennikarzy Kicker. Na klasę światową zasłużył według mnie Dante, mimo że pod koniec klubowego sezonu stracił odrobinę pewności siebie.

Co do defensorów nominowanych w klasie ligowej, to miejsce Sokratisa powinien zająć Klose z Norymbergi. Zawodnik o podwójnym obywatelstwie najprawdopodobniej na dniach przeniesie się do Wolfsburga, gdzie znów będzie pracował z Heckingiem.

Wróć do „Niemcy”