Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 21:16

Z tym, że Honda zamyka sprawę transferu Pastore (chyba, że ma paszport) czy Teveza. IMHO raczej poczekają jeszcze z nim, Chyba, że nie zarejestrują Verghary.
Verghara na pewno zostanie zarejestrowany. To nam daje tylko jedno dodatkowe miejsce do wykorzystania i masz rację, że mogą z nim poczekać. Pastore ma paszport.
Z tego co czytałem to Fossatti twardo stąpa po ziemi i chce wszystko stopniować i dlatego spędził rok 3 lidze zamiast iść od razu do Serie B dwa lata temu. Choć chętnie bym go widział.
Oddanie Fossatiego gdzieś na wypożyczenie/współwłasność do Serie B to świetne rozwiązanie, chodzi mi tylko o to, że ściągamy trochę nie wiadomo po co Poliego, choć mamy świetnie zapowiadającego się Fossatiego. Mam nadzieję, że to oznaka wystarczających pieniędzy w klubie, a nie zwykłej zachłanności, która skończy się brakiem kasy na środkowego obrońcę na przykład.
Regini mnie ciekawi i chętnie bym go widział w Milanie.
A ja jestem sceptyczny. W Serie B wspaniale grał też Salamon, a widać, jaką ma rolę w Milanie. Regini będzie miał zaraz 23 lata (rocznik 1990), a to też nie tak, że narzekamy na brak obiecujących obrońców. Za grosze tak, ale obawiam się, że w razie wejścia na miejsce Sampdorii przy jego transferze wydalibyśmy spore pieniądze, które lepiej dołożyć do kogoś innego. Zwłaszcza, że raczej będzie grał kolejny sezon w Serie B, a tam się nie rozwinie. W klubie się nie przelewa, a tylko w ostatnie pół roku wydaliśmy około 12 milionów na środkowych obrońców. Po co nam kolejny na przyszłość?

Wróć do „Włochy”