To nie tak, że nie mam szacunku do Ambrosiniego, bo go uwielbiam, ale co on (czy też jego agent) sobie myśleli? Że Milan przedłuży z nim umowę w sytuacji, gdy ma Cristante, gdy do wyjęcia jest Kucka, gdy Ambrosini zawodził sportowo, gdy w szatni wyklarowały się nowe rządy?
Myślę, że rozstanie z nim dzisiaj to najlepsze, co mogliśmy zrobić dla jego legendy - podobnie jak z Gattuso. Podejrzewam, że w razie kolejnego przedłużenia umowy za rok mielibyśmy nie w pamięci wspaniałego i oddanego wojownika środka pola, ale nieudolnego i zawalającego wiele bramek emeryta.
Pojawiło się mnóstwo doniesień, że Napoli chce zaoferować za Faraona co najmniej 30 milionów euro, ale to jakieś sci-fi. Co Milan by zyskał wzmacniając jednego z najważniejszych rywali? Czy dziennikarze poważnie sądzą, że Faraon by tam poszedł, gdy (moim zdaniem) miesiące dzielą Milan od wyprzedzenia Napoli sportowo?
Wydaje mi się, że dla obu Vergary i Cristante jest znacznie za wcześnie, by zastąpić Yepesa i Ambrosiniego. Może za pół roku... Choć decydujący będzie pre-sezon. Spodziewam się więc przyjścia po jednym graczu jeszcze za nich obu. Dla Kolumbijczyka byłoby bardzo dobrze pograć parę miesięcy w primaverze u Inzaghiego.
Vergara w Tulonie jest niesamowity. Do poczytania na jego temat: http://www1.skysports.com/transfer-cent ... on-Vergara
Wymowne jest porównanie słów o przejściu Teveza do Juventusu ze słowami o ewentualnym dołączeniu Flaminiego do Interu.
Lista graczy wg. CDS na sprzedaż:
Byłoby super, gdyby wszyscy poza Salamonem (wypożyczenie) i może Amelią (solidny zmiennik, choć kto wie, czy nie będzie nim Gabriel) odeszli w najbliższym czasie. Niestety, wygląda na to, że nie ma na nich zbyt wielu chętnych.Amelia, Antonini, Traore, Didac Vilà, Taiwo, Salamon, Zaccardo, Antonini, Nocerino, Robinho, Boateng