A ja tak. Mało nam było fali urazów i gry przy 12 kontuzjach? Nasze szczęście, że Abate i De Sciglio byli zdrowi.Nigdy nie rozumiem takich transferów jakim był Zaccardo
Ściągnęliśmy go bez dopłaty za Mesbaha, który dodatkowo zarabiał więcej, był Włochem. Czyli - oszczędzając (grosze, ale zawsze) ściągnęliśmy wszechstronnego rezerwowego z klasą zamiast beznadziejnego, minimalnie droższego i zdolnego grać tylko na lewej obronie głębokiego rezerwowego.
Mnie się to podoba i o ile Milan nie ściągnie nowego prawego obrońcy na ławkę (który z Abate nawiąże rywalizację, a nie tylko będzie zabezpieczeniem), to Zaccardo bym zostawił.
Moim zdaniem to było dzięki Zlatanowi, nie systemowi. W 4-3-3 role pomocy u Allegriego były takie same, jak w 4-3-1-2.Mamy grać 4-3-1-2 i chcemy pozbyć się NocerinoPrzecież to właśnie w tym systemie rozpierdalał system i strzelał gola za golem.
Jeśli oddanie Nocerino ma oznaczać ściągnięcie dzięki niemu nowego obrońcy (mówiono o włączeniu Nocerino do transferu Ogbonny), to jestem bardzo za. Na ten moment jest naszym trzecim mezz'alą, a po transferze Poliego w kolejce do gry jeszcze spadnie. Dodatkowo nie będę zaskoczony, jeśli zacznie tam grać Boateng.
Nocerino to dobry piłkarz i jest sporo wart jak na jego zeszłoroczny wkład w naszą grę. Jego odejście może nam dać znacznie więcej, niż pozostanie, więc czemu nie?
Od razu napiszę - tak, pamiętam o podobieństwie Balotelliego do Zlatana, ale raz, że to nie ten poziom, a dwa, że Balo będzie chyba jednak grał inaczej w przyszłym sezonie i Nocerino raczej by nie zyskał przy nim tyle, co przy Szwedzie.