Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 13 cze 2013, 0:36

Ogranego we Włoszech Salamona też wszyscy chwalili, że znakomity transfer. W przyszłości jeden z lepszych obrońców, a w Milanie nie zagrał nawet minuty. Już pomijając fakt, że przyszedł w najgorszym dla siebie momencie. Poziom turniejów młodzieżowych też do wysokich nie należy. No chyba, że te do lat 21. Ja tylko mam nadzieję, że Kolumbijczyk nie będzie Gabrielem ver. 2 i nie zmarnuje miejsca non-UE. Jego szansę na minuty w pierwszym zespole będzie można określić dopiero po zakończeniu okna transferowego kiedy będziemy znać kompletną kadrę. Jednak trudno będzie mówić o czymkolwiek jak w hierarchii obrońców będzie poza Bonerą który jest fatalnym obrońcą. Nie chce wiedzieć ile błędów popełniałby np. w Romie.

Bardzo cieszy mnie odejście Ambrosiniego. Bardzo mądra decyzja zarządu. Kapitan kapitanem. Umiejętności umiejętnościami. Gracz na boisku w przyszłym sezonie mógłby pozostawiać jedynie złe wrażenie. Byłby kulą u nogi składu jakby grał. Mam nadzieję, że Cristante dostanie trochę jego niedoszłych minut Ambro.

Sytuacja z Flamsem mam nadzieję, że zakończy się pozytywnie. Tzn. zostanie przy odpowiedniej pensji. Szkoda byłoby oddawać go skoro pewny plac w zespole ma 2x gorszy Muntari.

Co do piłkarza Szachtara z Armenii. Chciałem tylko przypomnieć, że kilka dni temu Szachtar sprzedał Fernandinho do City za 30 mln euro lub funtów. Co mnie absolutnie przekonywuje, że o piłkarzu z Armenii możemy zapomnieć. Nie ma opcji, żebyśmy sprostali oczekiwaniom zarządu Szachtara.

Coś stało się ciszej o w miarę realnych plotkach transferowych. Niemniej dalej czekam na odejście Nocerino, Robinho oraz innych kłód z zespołu. Nie pomijając także Boatenga.

Wróć do „Włochy”