Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 14 cze 2013, 16:49

Napoli jest bliskie pozyskania Mertensa z PSV. Ma kosztować pomiędzy 10 a 13 mln €. To może być naprawdę świetna transakcja. Z nim i Insigne lewy atak w Napoli będzie wyglądał kapitalnie. Zdaje, się, że kolejne cele to Rami na środek obrony (12 mln €) i Gonalos do środka pomocy (pomiędzy 12-18).

W zasadzie nie wspomniano o tym, ale od dłuższego czasu wiadomo, że Benatia jest w drodze do Romy. Z nim i Marcosem (vel Marquinhosem) Roma wreszcie powinna mieć bardzo dobry środek obrony. Drugi ruch jaki Rzymianie bardzo chcą przeprowadzić to Nainggolan do środka pomocy. Dokładnie takiego gracza im brakuje. Jest defensywny pomocnik wyprowadzający akcję (De Rossi), jest utalentowana ofensywna pomoc (Florenzi, Pjanic). Brakuje tylko box-to-box. Niby Bradley dawał radę w rundzie wiosennej, ale Radja to inna półka. Jak mało kto zasługuje by wyrwać się do silniejszego zespołu. Zresztą też Interesuje się nim Inter, dla, którego taki typ zawodnika by był bardzo pomocny.Nerazzurri chcą też Islę z JUVE. Tu lada chwila powinna zostać przedłużona współwłasność między JUVE a Udine (plan zakładał, że JUVE go wykupi już teraz, ale jak się chłopak zaprezentował wszyscy wiedzą) i wtedy Inter może na poważnie zacząć działać. Osobiście myślę, że transfer jest dość prawdopodobny. Mazzarri go ponoć dość mocno chce, JUVE chyba nie wie co ma z nim zrobić, a Isla chyba bardziej by chciał odejść niż udowodnić swoją wartość w kolejnym sezonie. A no i Inter też starta się o Kolarova, którego przyszłość w City jest mocno niejasna. Tyle, że najpierw by musieli zrobić dla niego miejsce na lewej flance. Coś mi się obiło o oczy, że Spursi myślą o Pereirze, ale nie mam pojęcia ile w tym prawdy.

No i wesoły akcent na koniec: Barca chce wymiany Vucinic-Sanchez :lol:

Edit: właśnie wyczytałem, że Prade (DS Fiorentiny) odbył spotkanie z agentem Mario Gomeza. Ponoć Fiorentina, która już dogadała się z Niemcem dostała ultimatum i ma dopiąć transfer w ciągu tygodnia, albo ten upadnie. Transfer Gomeza tymczasem nie jest możliwy bez sprzedaży Joveticia. Jeśli to ultimatum to prawda to Marotta jest teraz baaardzo zadowolony :>

Wróć do „Włochy”