Takie oferty nie oznaczają, że proponowani są Milanowi gracze, których Milan chce, tylko że została zaoferowana karta gracza(y) za Nocerino.mete pisze:Ciekawe. Inter ponoć proponował Silvestre (oby dotego nie doszło). Z Torino byliśmy zainteresowani tylko Ogbonną, który chyba zmierza do Juventusu oraz Cercim, ale on do 4-3-1-2 nie pasuje. Więc nie mam pojęcia kogo by nam chcieli dać. Jeszcze większa zagadka to oferta wymiany z Violą. Od nich byliśmy łączeni tylko z Ljaicem, który ma rok do końca kontraktu, ale czy Viola zaproponowałaby taką wymianę?Nocerino agent, Marco Sommella "Roma are interested in Antonio, while Milan has received swap proposals from Fiorentina, Torino & Inter"
Niekoniecznie więc oznacza to, że Milan dostał propozycję wymiany Nocerino na Silvestre, Ogbonnę czy Ljajicia. Równie dobrze (Inter czy Fiorentina, mniej Torino) mogli nam zaproponować własny szrot w zamian za Nocerino.
Śmieszna sprawa z Silvestrem w Interze, prawie mi ich żal z powodu tego transferu, z drugiej strony - to był przyzwoity piłkarz w czteroosobowym bloku obronnym i jako rezerwowy by się przydał. Tyle że mamy tam już Bonerę.
Co do Torino to jestem przekonany, że oferowali nam Ogbonnę. Gdyby Torino chciało go oddać do Juventusu, to już by to zrobiło. Wydaje mi się, że sytuacja wygląda tak: Ogbonna chce odejść już w tym okienku, Torino jest pod murem, a chętnych wielu nie ma: jest tylko Juventus. Dlatego uważam za możliwe, że Torino chce nam tego chłopaka wcisnąć, dziwi mnie tylko, że Galliani jeszcze nie wykonał ruchu. Chciałbym, by było to dlatego, że czeka na postawienie Torino pod ścianą i ściągnięcie Ogbonny za grosze na zasadzie "albo dajecie do największego rywala, albo nam za Nocerino i parę centów".
Ale to tylko gdybanie.
Współwłasność Constanta została przedłużona o sezon. Fajna wiadomość.
CdS podało listę bocznych obrońców na sprzedaż: Taiwo, Didac Vila, Emanuelson i Antonini, w zamian za nich miałby przyjść jeden z: Avelar, Antonelli, Assou-Ekotto, De Ceglie, Mathieu, Tremoulinas. Trochę to bez sensu, lewego obrońcy nie potrzebujemy, jeśli już, to zmiennika na prawą stronę, skoro De Sciglio jest lewym obrońcą.
Wrócił temat Kucki. Mam nadzieję, że tego chłopaka na dniach ściągniemy i zażegnamy pożar na pozycji De Jonga.
Do transferu Poliego ma brakować tylko formalności.
Na obu półfinałach U-21 Milan miał swoich wysłanników - do listy celów transferowych dodano Martinsa Indiego.