Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: F-Lamp » 19 cze 2013, 12:43

BarcaQzYN pisze:Thiago to jest przyszłość. Jeżeli on odejdzie to pomyślcie jak absurdalnie będzie wyglądał transfer Neymara. Kupujemy za 67 mln kota w worku. Zajebistego kota, ale jednak w worku. A za 18 mln sprzedajemy gotowego cracka, który z miejsca stałby się gwiazdą absolutnie wszystkich zespołów w Europie. Jestem na 100% pewien, że w czy to w Bayernie czy w Manchesterze z miejsca wbije się do pierwszego składu.
to będzie skandal kur...
Problem w tym, że teraz Barcelona nie ma nic do powiedzenia. Przecież to nie jest tak, że klub chce go sprzedać czy też jest gotowy rozważyć oferty. Kontrakt był po prostu źle (z punktu widzenia interesów klubu) sformułowany i przez to klauzula odejścia wynosi teraz śmieszne 18 mln. Klub nie ma teraz nic do gadania a zawodnik może przebierać w ofertach.

Z tym Bayernem to bym może nie przesadzał (nawet pomimo obecności Guardioli), ale Manchester United wydaje się być dobry kierunkiem i to chyba realna opcja.
BarcaQzYN pisze:Thiago w Barcelonie trochę na siłę był szykowany na następcę Xaviego, ale mimo różnic między tymi zawodnikami on się w 100% do tej roli nadaje. Popatrzcie jak grał na ME U21, kiedy drużyna była budowana wokół niego tak jak Barca wokół Xaviego. Grał jako ten cofnięty rozgrywający, przechodziły przez niego wszystkie akcje, notował fenomenalne podania, przerzuty, ale co ciekawe bardzo pracował w defensywie i zbierał sporo przechwytów, niektórych naprawdę spektakularnych!
Ta wstawka o defensywie nieco dziwna :> 'Zabrzmiała' tak jakby to była jakaś nowość a przecież to jest cecha charakterystyczna Thiago, który jest najbardziej kompletnym pomocnikiem w Barcelonie moim zdaniem. Nie najlepszym, ale najbardziej kompletnym właśnie.

Jego poczynania w U21 widziałem, niczego nowego się nie dowiedziałem ani nic mnie nie zaskoczyło :wink: W Barcelonie również móglby grać swoją piłkę, ale jego straty (które nieustannie notuje - również we wczorajszym finale miał ich kilka) niektórych bardzo irytują a w Barcelonie są szczególnie niebezpieczne. Oczywiście wszystko jest a raczej było do skorygowania, ale teraz już za późno. Nie zrobiono wystarczająco wiele, aby wykorzystać nieprzeciętny potencjał tego gracza, ale w innym klubie odżyje.
Professor Chaos pisze:Trener jest od tego żeby odpowiednio ustawić zespół i znaleźć każdemu zawodnikowi właściwą rolę. Niech i by grał na skrzydle. Dla mnie Pedro i Alexis na sezon 14/15 są do odstrzału. Chyba, że w tym sezonie zacząć grać tak, że szczęki opadną. Kto wymyślił, że Thiago ma być następcą Xavi'ego? Toż to jakiś absurd z jego umiejętnościami technicznymi i możliwością zdobywania bramek.
Nie odpowiedziałeś na moje pytania tylko zacząłeś lać wodę. Isco i Thiago to różni zawodnicy, zarówno w klubach jak i reprezentacji. Jakim cudem Isco miałby zatem równoważyć odejście Thiago?

Isco mógłby przyjść kosztem Pedro chociażby, ale nie o odejściu Pedro rozmawiamy tylko o Thiago.

Thiago jest kreowany na następcę Xaviego bo wyżej jest tłok (Iniesta i Fabregas) a nikt w klubie nie ma lepszych predyspozycji do przejęcia roli Generała nawet jeżeli nie są to do końca podobni piłkarze.
Professor Chaos pisze:Boję się o Tello. Transfer Neymar może się strasznie na nim odbić, a raczej na pewno. Kolejka teraz wygląda tak: Messi, Neymar, Sanchez, Pedro, Tello. Cristian to kat na tych przydupasów La Liga mimo umiejętności jednego zwodu. Kiedy ten Deulofeu będzie gotowy na grę w pierwszej drużynie, powinien zastąpić niedługo kogoś z dwójki Pedro, Sanchez.
Neymar po prostu zastąpił El Guaje i to jest jak najbardziej sensowny transfer. Deulofeu powinien iść na wypożyczenie, to najlepsze rozwiązanie i sporo się o tym pisze więc pewnie tak będzie.

Problemem Tello nie jest Neymar lecz Tito. O ile Alexis załapał formę w końcówce sezonu (mecze o nic, bez Messiego) o tyle Pedro cały sezon grał słabo a mimo to Tello nie dostawał tylu minut ile mógłby patrząc na formę rywali oraz sytuację w lidze. Warunki były idealne, ale trener jaki jest każdy widzi. Informacje o tym, że w przyszłym sezonie chce mieć węższą kadrę ani trochę mnie nie zaskakują. Dla niego wszystko jest problemem.

Wróć do „Hiszpania”