Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Professor Chaos » 19 cze 2013, 13:01

fieldy pisze:No tak, ale to należy Tito winić za to gdzie Cesc gra w klubie. Chyba trener takiego klubu jak Barca ma pomysł na swoich piłkarzy i nie musi ślepo kopiować słabych pomysłów z kadry?
Nie winię za to Del Bosque przecież ale Tito. Jemu widać ten pomysł się podoba skoro tak go ustawia.
F-Lamp pisze: Nie odpowiedziałeś na moje pytania tylko zacząłeś lać wodę. Isco i Thiago to różni zawodnicy, zarówno w klubach jak i reprezentacji. Jakim cudem Isco miałby zatem równoważyć odejście Thiago?

Isco mógłby przyjść kosztem Pedro chociażby, ale nie o odejściu Pedro rozmawiamy tylko o Thiago.

Thiago jest kreowany na następcę Xaviego bo wyżej jest tłok (Iniesta i Fabregas) a nikt w klubie nie ma lepszych predyspozycji do przejęcia roli Generała nawet jeżeli nie są to do końca podobni piłkarze.
Skalą talentu chociażby mógłby wypełnić lukę po Thiago. Cesc powinien przejąć rolę Xavi'ego. A może nawet pójdę trochę dalej i powiem Busquets. Bo tylko on potrafi posyłać takie piłki jak Hernandez. Wtedy Song DMF, a Isco niepotrzebny.
I mamy przecież jeszcze JDS. Ktoś wyżej wspomniał, że Sergi Roberto dostanie swoje minuty. Ciekawe kiedy. Chyba tylko w pierwszych rundach CDR. Dalej będzie grzał ławę jak "brat syna Rivaldo". Gdyby Pep był nadal trenerem to Rafinha już by dostawał sporo pograć w pierwszym składzie. Tak pójdzie na wypożyczenie, a potem odejdzie jak jego brat zapewne.
BarcaQzYN pisze::D Jesteś niereformowalny. Najpierw krytykujesz ustawianie Cesca w ataku (choć radził sobie tam całkiem przyzwoicie), a potem piszesz, że można Thiago upchnąć na skrzydło :D No całkowity brak logiki i konsekwencji. To się chłopie kupy nie trzyma.

Żeby nie było. Sam jestem zdecydowanym przeciwnikiem ustawiania Fabregasa w ataku i największym zwolennikiem ściągnięcia środkowego napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Isco na skrzydło, nie Thiago. Odpowiadałem na
W Barcelonie prędzej mógłby grać na boku ataku niż w środku pola.

Wróć do „Hiszpania”