Komiksy, czyli czas mlodosci, moje pierwsze hobby jeszcze zanim poznalem piekno futbolu. Moj pierwszy kontakt z komiksami mial miejsce na poczatku lat 90, kiedy dzieki firmie TM-Semic mozna bylo dostac w kioskach m.in. X-Men (moja ulubiona seria), Batmana czy Spidermana. Byly to komiksy glownie ze stajni Marvela i DC Comics. W 2003 roku TM-Semic zakonczylo swoja dzialalnosc i teraz nawet nie wiem jaka firma w Polsce zajmuje sie sprowadzaniem i tlumaczeniem komiksow na Polske.
Jak juz mowilem komiksy czytalem za malolata, ale ostatnio zainspirowany zalewem wszelakich ekranizacji postanowilem delikatnie wrocic do czytania kolorowych zeszycikow z superbohaterami. Moj wybor padl na X-Men, a dokladniej na odlam tej grupy X-Force (w internecie bardzo latwo znalezc skany w cbr, glownie na piratebay). Czytam raczej od swieta, nie jestem jakims wielkim fanem, ale musze przyznac, ze historie sa ciekawe, przemyslane i bardzo dobrze narysowane.
Teraz pytanie do naszych drogich uzytkownikow - czytaliscie kiedys/czytacie komiksy ? Moze niekoniecznie Marvel czy DC, a jakis Thorgal, Kapitan Zbik, Yans ? Ulubione postacie ?
Wiem, ze na naszym forum jest jeden zadeklarowany fan komiksow. Ciekaw jestem czy sie ujawni