Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post autor: Anders » 22 cze 2013, 22:37

Witam wszystkich ponownie.

Oglądałem tylko fragmenty spotkania Portugalii z Nigerią (Bruma crack), ale sporo czytałem o nie najlepszej grze Kolumbii - mam nadzieję, że to tylko nieudany początek, a z czasem będzie lepiej. W Toulonie wszystko w porządku to wyglądało. Kolumbijczycy mają gigantyczny potencjał praktycznie w każdej formacji - Bonilla, który ma być pierwszym bramkarzem reprezentacji Kolumbii, już dorosłej, przez kilkanaście następnych lat, Vergara, Quintero i Cordoba, to zawodnicy, którzy powinni być gwiazdami tego turnieju, więc ewentualna wpadka Cafeteros to byłaby sensacja.

W reprezentacji Paragwaju w pierwszym składzie wyszedł Arnaldo Sanabria, czyli największy talent meksykańskiego futbolu od czasów Jose Montiela, został zmieniony po pierwszej połowie. Oglądał ktoś ten mecz?

Jutro turniej zaczyna Chile. Ten rocznik zapowiadany jest tam jako bardziej utalentowany niż pokolenie Vidala, Sancheza i Isli, które zdobyło brązowy medal w Kanadzie, więc można mieć naprawdę spore oczekiwania. Problemem może być obsada bramki, choć mając takiego obrońcę jak Lichnovsky chyba nikt nie powinien się martwić o grę defensywną.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”