Zagrali naprawde slabo. Przecieralem oczy ze zdumienia, ze ta Kolumbia moze zagrac tak fatalne spotkanie. Jedynie Quintero bez zarzutu, a reszta szkoda gadac. Na takiego Renterie nie dalo sie patrzec. Mam nadzieje, ze to tylko ''pierwsze sliwki robaczywki'' i w dalszej fazie turnieju zobaczymy juz prawdziwa, mocna Kolumbie.Oglądałem tylko fragmenty spotkania Portugalii z Nigerią (Bruma crack), ale sporo czytałem o nie najlepszej grze Kolumbii - mam nadzieję, że to tylko nieudany początek, a z czasem będzie lepiej. W Toulonie wszystko w porządku to wyglądało. Kolumbijczycy mają gigantyczny potencjał praktycznie w każdej formacji - Bonilla, który ma być pierwszym bramkarzem reprezentacji Kolumbii, już dorosłej, przez kilkanaście następnych lat, Vergara, Quintero i Cordoba, to zawodnicy, którzy powinni być gwiazdami tego turnieju, więc ewentualna wpadka Cafeteros to byłaby sensacja.
Ogladalem na przemian z Turcja. Sanabria gral naprawde niezle i powaznie zdziwilem sie kiedy zobaczylem, ze zostal zmieniony juz w przerwie.W reprezentacji Paragwaju w pierwszym składzie wyszedł Arnaldo Sanabria, czyli największy talent meksykańskiego futbolu od czasów Jose Montiela, został zmieniony po pierwszej połowie. Oglądał ktoś ten mecz?
Chile po Kolumbii jest moim zdaniem najsilniejszym kadrowo zespolem z Ameryki Poludniowej na turnieju. Rabello, Castillo czy Lichnovsky powinni dac jakosc, ktora ozwoli na swobodne wyjscie z tej slabej grupy.Jutro turniej zaczyna Chile. Ten rocznik zapowiadany jest tam jako bardziej utalentowany niż pokolenie Vidala, Sancheza i Isli, które zdobyło brązowy medal w Kanadzie, więc można mieć naprawdę spore oczekiwania. Problemem może być obsada bramki, choć mając takiego obrońcę jak Lichnovsky chyba nikt nie powinien się martwić o grę defensywną.
Fajnie, ze wygrali dzis Grecy. Wicemistrzowie Europy U-19 z poprzedniego roku to strasznie niewygodna druzyna, ktora jest w stanie przysporzyc problemow praktycznie kazdemu. Do strefy medalowej pewnie sie nie dostana, ale moga namieszac.
Turcja gladko ograla Salwador, ktory wyrasta na najslabsza ekipe turnieju.