Ja nie mówię, że to jest typowy killer, tylko że jest bardzo skutecznyCris7 pisze:Z tą zabójczą skutecznością to lekka przesadaCo nie zmienia faktu, że Roo to piłkarz wybitny i być może Barcelonie by się przydał. Ale typowy killer to nie jest.
Z resztą w porównaniu z obecnymi piłkarzami Barcelony (poza Messim) nawet Torres jest zabójczo skuteczny.
Poważnie, bardzo bym chciał go zobaczyć w barwach Barcelony w przyszłym sezonie.
Tito bardzo fajnie kopiował to co stworzył Guardiola, ale jakoś totalnie zapomniał o wysuniętym napastniku. Pep miał na początku Eto'o, Henry'ego, potem Zlatana, Villę - cały czas szukał wysuniętego napastnika (choć nie koniecznie wystawiał go na szpicy, czasem z boku ataku), i dopiero jak się El Guaje połamał, zaczął kombinować grą bez takowego.
Widzę trójkąt ofensywny Messi-Rooney-Neymar, gdzie Wayne cofa się gdy trzeba, robiąc miejsce na wejście Messiemu, wyciągając przy okazji za sobą przynajmniej jednego środkowego obrońcę, prawa strona otwiera się całkowicie Montoyi (wiadomo że Alvesowi
Ewentualnie moje wymarzone 4-2-3-1 jak w reprezentacji Argentyny, gdzie Messi z Iniestą i Neymarem mają kompletną swobodę taktyczną (w ofensywie) za plecami Rooneya. Z tyłu Sergio B. i Thiago...
Wyobraźcie tylko sobie coś takiego.
Ale się rozmarzyłem...
E:
A najpiękniejsze w tym wszystkim, że Rooneya spokojnie moglibyśmy chyba mieć za równowartość Villi i Alexisa...