mete
Lata czytasz i analizujesz wypowiedzi Gallianiego, muszę Ci przypominać, byś nie brał każdej na poważnie?
Trochę za dużo wyroków i krytyki spada na Gallianiego za źle poprowadzone okienko transferowe w sytuacji, gdy mamy... 27 czerwca.
Ja będę bardziej cierpliwy, mam nadzieję na kilka poważnych ruchów w ciągu najbliższego miesiąca. W tym roku nie ma co czekać do 31 sierpnia, ale też nie ma co załamywać rąk w czerwcu.
Dobra wiadomość dla fanów ostatniego systemu jest taka, że brak Teveza to duża szansa na pozostanie przy 4-3-3. Kto wie, czy przy Allegrim nie jest to najlepsze.
Ja tu w innej sprawie.
Czytałem, że rozgrywki primavery mają przejść rewolucję. Od przyszłego sezonu Campionato Primavera ma być zarezerwowana tylko dla ekip z Serie A, a kalendarz tych rozgrywek identyczny do kalendarza rozgrywek pierwszej ekipy. Bardzo, bardzo mi się podoba ten scenariusz. Faza play-off to najmniej sprawiedliwe rozstrzygnięcie, jakie być mogło, dawało zły przykład graczom, że tak naprawdę wystarczy kilkanaście takich sobie meczów i parę świetnych + trochę farta, by wygrać całe rozgrywki.
Dla Milanu to oznacza, że będzie o wiele trudniej znaleźć się w gronie 4 najlepszych ekip (jak przez ostatnie dwa lata z rzędu, co nie udawało się Interowi czy Juventusowi), ale taka sportowa rywalizacja podniesie poziom wychowanków.