Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 28 cze 2013, 13:57

Dzisiaj mniej więcej to samo co Ty napisałeś wczoraj napisał Di Marzio. Zobaczymy. Moim zdaniem Stephan będzie chciał zostać i udowodnić swoją wartość.
Ha, ale mam źródła! :wink:
O Faraona jestem spokojny. Zarabia niewiele, ale w Milanie ma w perspektywie zarobki kilkakrotnie wyższe. Może stać się legendą, albo za parę lat w stylu Andrija odejść będąc na topie. Co miałby teraz zrobić? Jeśli on dziś odejdzie do City, to przepadnie. Mówimy o wielkim talencie, ale to chłopak, który rozegrał pół roku na wysokim poziomie (choć też nie ma co tego wyolbrzymiać). Trafi do City, gdzie będzie rywalizował z Silvą, Nasrim czy Aguero i zniknie tak prędko, jak się pojawił. On o tym wie, teraz potrzebna mu jest ciągła gra, a poza Milanem nie otrzyma tego nigdzie w klubie na odpowiednim poziomie.
Wczoraj pisałem o tym, że Milan mógł maczać palce w transferze Quintero a dzisaj włoskie media to potwierdzają.
Możesz to rozwinąć?
Wczoraj Galliani spotkał się z Prade w Giannino. Media podały dwie możliwe transakcje - Faraon za Jovetica (IMHO mało prawdopodbne. Milan jak sprzedaj swoje gwiazdy to nie bierze graczy w zamian) oraz Emanuelson na Ljaicja. Ta druga to fantastyczna opcja.
Czy tylko ja nie widzę Ljajicia w ustawieniu z dwójką napastników?
Choć fakt, opcja lepsza choćby z punktu widzenia kapitału: dostajemy lepszego zawodnika za gorszego, Serba zawsze można przestawić na inną pozycję, Urby prochu nie wymyśli już, choć przy zeszłorocznym systemie byłby bardzo cennym zmiennikiem.
Jesteśmy łączeni z Vidiciem. Nie wiem jaką on ma sytuację w United (ostatnio sporo kontuzji chyba') i ile zarabia, ale zdrowy Serb to zmiejsca topowy obrońca w Serie A. Wiek jeszcze dobry na kilka lat gry zanim Vergara będzie gotowy.
Bez paszportu, podatny na urazy, drogi w utrzymaniu. Trzy razy nie.

Najważniejsze źródła unisono podają, że Honda porozumiał się z Milanem, a niedawno dyrektor CSKA mówił, że rozmawiał z Gallianim. Wzrasta we mnie wiara, że Honda do nas dołączy, pojawia się tylko pytanie: czy w lecie, czy w zimie?

Wróć do „Włochy”