Re: NBA...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: NBA...

Post autor: Morrow » 28 cze 2013, 16:45

No nie spodziewałem się takiego draftu. Mina Noela mającego lecieć z "1" podczas wyczytywania kolejnych nazwisk bezcenna, wszyscy bali się, że skończy jak Oden. Ruch Nowego Orleanu świetny, zobaczymy czy Sixers opłaci się to ryzyko, za rok podobno ma być dużo mocniejszy zestaw podczas draftu a jak im szczęście dopisze załapią się na dwa picki z pierwszej "10". Na ten moment stracili jednak gwiazdę, gościa, wokół którego warto budować zespół w imię większej ale ryzykownej przebudowy. Na ten moment zostali ze szklanym Bynumem (ktoś jeszcze w niego wierzy) i Noelem, którego, patrząc na ten draft, stan zdrowia też jest pod poważnym znakiem zapytania. Zobaczymy jak to poukładają w Filadelfii.

Suns z kolei porwało się na innego gracza typowanego na "1" a mianowicie Lena co prawdopodobnie znaczy pożegnanie z Gortatem w najbliższej przyszłości. Zobaczymy jak będzie wyglądała przyszłość naszego jedynaka w NBA.

Z jedynką poszedł niespodziewanie Bennett. Nie spodziewam się aby został pierwszoplanową gwiazdą NBA ale to może być fajne wsparcie dla Irvinga.

Zdziwiło mnie, że dopiero z "7" poszedł McLemore, z gości o których czytałem i których widziałem w akcji on wyglądał szczególnie zachęcająco, spodziewałem się, że spokojnie załapie się do pierwszej trójki.

Z ciekawostek do Knicks trafił Tim Hardaway Jr., syn Tima Hardawaya, który brylował w lidze podczas moich początków z NBA :)

Wróć do „Inne sporty”