Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post autor: mzatlanta » 30 cze 2013, 2:34

Nareszcie naprawde dobry mecz Urugwaju!Celestes zrobili mi mila niespodzianke ogrywajac tak wysoko Uzbekistan, ktory dzis wygladal naprawde nieporadnie. W 2 polowie spotkania przynajmniej oddali kilka strzalow na bramke, tyle, ze nieskutecznych...Szkoda w sumie, ze pod koniec nie udalo im sie choc honorowego gola ustrzelic.
Wracajac do Urugwaju, to swietny mecz rozegrali de Arascaeta, ktory gra naprawde dobrze od poczatku turnieju :brawo: i oczywiscie Nico Lopez, ktory dzis zaliczyl dwie asysty i bramke. Poza tym rzeczywiscie bardzo dobrze spisuje sie nasz Jose Gimenez, jak tak dalej pojdzie, to przestane zalowac, ze Velazquez na lawce siedzi. Dzis wszedl na zmiane, ale mial oklejony bark, ciekawe, czy to jest przyczyna tego, ze nie gra czy po prostu Verzeri od poczatku postawil na Gimeneza. Dla swiezo upieczonego Rojiblanco moze byc to okazja do zdobycia cennego doswiadczenia a jak wiadomo Cholo Simeone lubi czasem siegac po mlodziakow z Atleti B i C, wiec kto wie :wink:
Verzeri ucieszyl mnie dzis wpuszczajac na boisko Rubena Bentancourta, na ktorego czekalam tak naprawde od poczatku i juz prawie stracilam nadzieje, ze bedzie okazja go zobaczyc. Nie dziwi mnie to specjalnie, bo majac do dyspozycji kilku fajnych, ofensywnych zawodnikow ciezko jest dokonac wyboru. W kazdym razie moj faworyt z ekipy Celestes zdobyl bramke, wiec debiut na MS moze uznac za udany :)
Urusi w 1/8 finalu trafia na Nigerie. Ja w kazdym razie bede nadal trzymac kciuki za nich, oby zagrali jeszcze lepiej.

Poza czworka z Ameryki Pd cieszy mnie awans do 1/8 finalu ekipy Ghany i Meksyku, ale oni trafia na piekielnie mocna Hiszpanie, wiec pewnie zakoncza gre na tym etapie turnieju.
Ponadto fajnie sie zapowiada spotkanie Grecji z Uzbekistanem, Francji z Turcja i Kolumbii z Korea.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”