Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: szefu91 » 02 lip 2013, 20:34

Młodzian Muniesa podpisał kontrakt z angielskim klubem Stoke. Tym brutalnie grającym, w brutalnej lidze. Nie tyle zaskakujący co wręcz szokujący wybór, przynajmniej dla mnie. A dwa dni temu widziano go jak dogadywał się z Realem Sociedad. Dodam jeszcze, że odszedł za darmo. To kolejny młody obrońca z La Masii, który odchodzi za nic - Fontas 1mln. Obaj kiedyś, przez jakiś tam moment, byli robieni na kolejne skały w katalońskiej defensywie.
Barcelona plan to make an opening bid of 32M when they start negotiations with French club PSG for centre back Thiago Silva (28). [catradio]
Kolejne kroki, podobno teraz bardziej stanowcze przy próbie zakontraktowania Thiago Silvy. Alves zachęca obrońcę do dołączenia do Katalonii, sam Silva mówi dyplomatycznie:
"Nie ma niczego jeśli chodzi o negocjacje. Zachowuję spokój i teraz chcę cieszyć się wakacjami. W futbolu nigdy nie wiesz, co może się stać, ale w PSG jestem szczęśliwy. Jestem bardzo spokojny, codziennie rozmawiam z prezesem."

Ja nie sądzę, by kupiono obrońcę w tym oknie transferowym, tym bardziej obrońcę tej klasy, ale jakaś tam iskra nadziei się pojawia. Zobaczymy co wypłynie. Dani Alves po raz kolejny musi użyć siły perswazji, a tą ma na jakimś 99 levelu.

Wróć do „Hiszpania”