Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post autor: Babel » 04 lip 2013, 20:27

Czyli generalnie rzecz biorac sie zgadzamy :) . Ok, nie do konca sie zrozumialem Cie w jednym fragmencie, ale nadal jest to wizja dla mnie abstrakcyjna. Nie przezywam swojego zycia w taki sposob by co wieczór klasc sie z mysla kto mnie wysmiewa i za co. Na pewno nie walcze o prawa takich osob. Ewentualnie o prawa do uswiadomienia sobie co traca. Ale bez moraliztorstwa - niech sobie robia co chca. Mysle, ze Ty tez masz wiele wiecej zajmujacych opcji niz rozmyslanie na temat gejów kupujacych sobie okulary jakiejs tam marki za pierdyliard złotych. Jak zauwazyles, nie jestem z warszafki tylko z Podkarpacie, dlatego przyznam sie z wielkim bolem - nie znam takich osob. U nas kazda złotówke przelicza sie na kartofle i bochny chleba.

Przyklad odnosnie EI dotyczyl uznawania homoseksualizmu jako choroby. Tu niezmiennie ufam lewakom z WHO. Nie mam tez cienia watpliowsci co do motywacji podobnych organizacji pokroju Exodus International.

Jeszcze chce wyjasnic jedna sprawe. To bedzie juz maksymalne OT. Skad bierze sie wsrod lewakow opinia ksiadz = pedofil. Owszem jest to niesprawiedliwe, ale sobie zasluzyli. Jak dobrze wiesz na całym swiecie KrK wyspecjalizowal sie w procedurach krycia pedofili ze swoich szergow i prznoszenia ich po całym panstwie, niekiedy globie, niektórych nawet wyswiecano. Nie przypominam sobie by ZNP czy KPH wydawala dekrety jak ukrywac winnych tych okrutnych czynow, a przeciez i nauczyciele i geje bywaja pedofilami. Prosta sprawa, kiedy w Belgii znaleziono u jakiegos ksiedza pedofilskie materialy na komputerze, za chwile caly budynek parafialny mial na głowie ekipe dochodzeniowa i prokuratora. W Polsce to jest nie do wyobraznenia. Ostatnie sprawa: ksiadz który notorycznie wsiadał po pijaku do auta (wielokrotnie byl broniony przez zwierchnikow, raz sie nie udalo i stracil prawo jazdy) po powtórnym otrzymaniu go, kompletnie pijany wyjechal na czołowke z drugim samochodem. nikt nie widzial problemu dopoki z powodu poczucie bezkarnosci zabil 22-letniego chlopaka i siebie (akurat takiego scierwa mi nie szkoda). Otoz chciałbym panstwa w którym hierarchowie koscielni odpowiadaja przed majestatem prawa na równi z szarym Kowalskimi. A wielu na sumieniu ma wiecej niz przecietny Kowalski. Przewaly finansowe, pijanstwo i (s)ekscesy pod wplywem alkoholu, pedofilia to najbardziej przerazajaca czesc ponurej karty jaka zapisuja ksieza. I nie chodzi o to ze tylko oni tak robia, tylko ze oni najczesciej bywaja bezkarni. Kto pomaga przestepcy sam staje sie przestepca. Wbrem temu co sie mowi, to rozliczenie sie z tego to jedyny sposob na odbudowe watpliwego autorytetu tej organizacji. Pomijam juz fakt, ze jako naczelni moralizatorzy majacy swoj czas w publicznej TV powinni swiecic przykladem - choc nie jestem az tak naiwny. Wiem, ze napiszesz mi kto jest temu stanowi wienien i ja tez dobrze wiem kto sie dogadywal i ciazy to na tych osobach jak 5 kg kupy w spodniach.

Mam nadzieje, ze stac Cie na empatie i konkluzje, ze stojac po odmiennych stronach barykady, niektorzy z sojusznikow danego swiatopogladu to fałszywcy, obłudnicy, interesanci, beneficjencji danego ukladu rzeczy. Faryzeusze chciałoby sie napisac.

Najwyzszy czas udac sie w przyjemniejsze rejony niz forum i dyskutowanie w necie. Pewnie spotkamy sie kiedys w jakims tego typu temacie. Pewnikiem nie za szybko, bo niezbyt fajna rzecza jest obrzucac sie fekaliami w stylu przyjetym tu za normalna dyskusje. Do kolejnego! :beer:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”