Przyklad odnosnie EI dotyczyl uznawania homoseksualizmu jako choroby. Tu niezmiennie ufam lewakom z WHO. Nie mam tez cienia watpliowsci co do motywacji podobnych organizacji pokroju Exodus International.
Jeszcze chce wyjasnic jedna sprawe. To bedzie juz maksymalne OT. Skad bierze sie wsrod lewakow opinia ksiadz = pedofil. Owszem jest to niesprawiedliwe, ale sobie zasluzyli. Jak dobrze wiesz na całym swiecie KrK wyspecjalizowal sie w procedurach krycia pedofili ze swoich szergow i prznoszenia ich po całym panstwie, niekiedy globie, niektórych nawet wyswiecano. Nie przypominam sobie by ZNP czy KPH wydawala dekrety jak ukrywac winnych tych okrutnych czynow, a przeciez i nauczyciele i geje bywaja pedofilami. Prosta sprawa, kiedy w Belgii znaleziono u jakiegos ksiedza pedofilskie materialy na komputerze, za chwile caly budynek parafialny mial na głowie ekipe dochodzeniowa i prokuratora. W Polsce to jest nie do wyobraznenia. Ostatnie sprawa: ksiadz który notorycznie wsiadał po pijaku do auta (wielokrotnie byl broniony przez zwierchnikow, raz sie nie udalo i stracil prawo jazdy) po powtórnym otrzymaniu go, kompletnie pijany wyjechal na czołowke z drugim samochodem. nikt nie widzial problemu dopoki z powodu poczucie bezkarnosci zabil 22-letniego chlopaka i siebie (akurat takiego scierwa mi nie szkoda). Otoz chciałbym panstwa w którym hierarchowie koscielni odpowiadaja przed majestatem prawa na równi z szarym Kowalskimi. A wielu na sumieniu ma wiecej niz przecietny Kowalski. Przewaly finansowe, pijanstwo i (s)ekscesy pod wplywem alkoholu, pedofilia to najbardziej przerazajaca czesc ponurej karty jaka zapisuja ksieza. I nie chodzi o to ze tylko oni tak robia, tylko ze oni najczesciej bywaja bezkarni. Kto pomaga przestepcy sam staje sie przestepca. Wbrem temu co sie mowi, to rozliczenie sie z tego to jedyny sposob na odbudowe watpliwego autorytetu tej organizacji. Pomijam juz fakt, ze jako naczelni moralizatorzy majacy swoj czas w publicznej TV powinni swiecic przykladem - choc nie jestem az tak naiwny. Wiem, ze napiszesz mi kto jest temu stanowi wienien i ja tez dobrze wiem kto sie dogadywal i ciazy to na tych osobach jak 5 kg kupy w spodniach.
Mam nadzieje, ze stac Cie na empatie i konkluzje, ze stojac po odmiennych stronach barykady, niektorzy z sojusznikow danego swiatopogladu to fałszywcy, obłudnicy, interesanci, beneficjencji danego ukladu rzeczy. Faryzeusze chciałoby sie napisac.
Najwyzszy czas udac sie w przyjemniejsze rejony niz forum i dyskutowanie w necie. Pewnie spotkamy sie kiedys w jakims tego typu temacie. Pewnikiem nie za szybko, bo niezbyt fajna rzecza jest obrzucac sie fekaliami w stylu przyjetym tu za normalna dyskusje. Do kolejnego!