Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 04 lip 2013, 22:15

Fajnie byłoby widzieć u nas Keisuke już teraz z wielu powodów. Mam nadzieję, że tak się stanie. Nawet przed transferem Teveza pisałem, że wole Japończyka aniżeli Argentyńczyka jak zostało nam jedno miejsce non-UE.

Poli podobno ma być zakontraktowany w ciągu kilku dni. Wiedziałem, że coś się ruszy po zakończeniu PK.

Cieszy Mnie sprawa z Flaminim, oczywiście po części. Chciał kontrakt na 3 lata - Milan się nie zgodził i oferował jedynie 2 letnią umowę. Prawidłowo. Jakby to samo robili jakieś 6 lat temu to dzisiaj pewnie bylibyśmy w lepszej sytuacji finansowej. Z drugiej strony Flams jest graczem 2 krotnie lepszym od Muntariego który nie wiedzieć czemu ma miejsce w składzie. Jednak Francuz też mnie osobiście nie przekonywał. Jak przychodził do nas z Arsenalu to spodziewałem się więcej po tym graczu, a jego dobra, ambitna gra z końcówki sezonu była walką o nowy kontrakt niż umiejętnościami które mógłby dawać nam przez kolejne sezony. Analogiczna sytuacja była z Seedorfem z końcówki sezonu 10/11 gdzie walczył o pozostanie i je wywalczył, a następnym sezonie okazało się, że jest to gracz który Milanowi wiele już nie pomógłby.

Wróć do „Włochy”