Re: Komiksy

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Komiksy

Post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2013, 1:52

Widze, ze zainteresowanie tematem male i w sumie nie ma co sie dziwic, bo prawdziwy boom na komiksy przypada na lata 80 i 90. Teraz kolorowe zeszyty czyta raczej waska grupa fanow-pasjonatow.
Od święta zdarzało mi się później jeszcze na coś porwać przy okazji hype'u wokół różnych filmów, np. na komiksy Millera 300 i Sin City czy Watchmenów, do sięgnięcia po których skłoniła mnie filmowa adaptacja
To jest fajna sprawa. Adaptacje rowniez podobaly mi sie bardzo i chyba siegne takze po komiksy. Na piratebay jest tego troche.

A macie swoje ulubione postacie/bohaterow ? U mnie czolowka wyglada tak:

Warpath (zdolnosci: nadludzkie atrybuty fizyczne, wyostrzone zmysły.)

Obrazek

Juggernaut (zdolnosci: niewyobrażalna moc, którą posiada Cain jest magiczna. Karmazynowy Klejnot Cyttorak daje mu niezwykłą siłę oraz praktycznie niezniszczalność. Jeśli Juggernaut zacznie się poruszać to żadna siła nie jest w stanie go zatrzymać. Dzięki klejnotowi, Marko może obejść się bez jedzenia, tlenu czy wody. Może go powstrzymać jedynie telepatia (tyle, że najpierw trzeba mu zdjąć hełm z głowy) lub bardzo potężna magia.)

Obrazek

Wolfsbane (zdolnosci: likantropia - umiejętność częściowej lub całkowitej przemiany w wilka z przejęciem wszystkich jego cech.)

Obrazek

Madrox (zdolnosci: kontakt z nawet niewielką ilością energii kinetycznej pozwala Madroxowi stworzyć idealny duplikat samego siebie.)

Obrazek

Deadpool (zdolnosci: Wade posiada podwyższoną siłę, szybkość, wytrzymałość, refleks a także czynnik regeneracyjny.)

Obrazek

Sabretooth (Nadludzkie atrybuty fizyczne, wyostrzone zmysły, przystosowania do polowań, czynnik regeneracyjny, sztucznie wszczepione adamantowe implanty w szkielecie i pazurach.)

Obrazek

Wróć do „Hyde Park”