Co do powodów homoseksualizmu to są rózne teorie - główne to genetyczna i związana z wychowaniem dziecka. Co jest ważna w stosunku do rożnych sądów nad przedstawicielami mniejszości seksualnych. Jednak jak do tej pory nie udało się ostatecznie dowieść, która teoria jest prawdziwa.paszkwil pisze:nic nie mam do takich parad i ogolnie do homoseksualistow... maja jakas wade albo zmieszane jakos inaczej chromosomy X z Y i tak wyszlo : ) nie mozna tepic ale raczej popierac tez nie nalezy... a poodbnie jak BUNCH nie mam nic do zabawiajacych sie kobiet
Co do samej parady....
Trochę mi ona przypomina parady oranżystów. Jak dlamnie to jest na pokaz. To Jaryga Nowacka tworzy zadymę przed wyborami. Rozdmuchiwanie problemu (a czy tak naprawdę jest problem) naprawde skrajnego. Granie na nosie konserwatystom - do których się zaliczam. Powoduje ona zbytnie spiecia i niepotrzebne utarczki.
Niedawno prowadziłem dyskusje ze zwolennikiem parady. Zadalem mu pytanie "jakie były cele parady??" - niestety nie umiał mi odpowiedzieć czyms konkretnym tylko walił ogólnikami, które nadają się tak samo do kobiet w ciąży jak i do homoseksualistów. Mam takie jakieś przekonanie, że więksozść zwolenników parady nie potrafiła by mi odpowiedzieć na to proste pytanie. POzostaje jeszcze przyczyna braku odpowiedzi...
Kaczyński - coby była jasność nie popieram PiSu (ja jestem za UPR) a bracia nie są moimi ulubionymi politykami. Prazydent Warszawy nie zezwolił na paradę. Jedni mówią, że bezprawnie drudzy są innego zdania. Konstytucja mówi o wolności zgromadzeń - ustawa najważniejsza, jednak po coś stowarzyszenia wystąpiły o zgode na parade - a jak się o coś prosi to trzeba brać pod uwagę ewentualność odmowy. Trudna śmierdząca sprawa. Czuć wyborami wyjątkowo. Ktoś tam wcześniej powiedział że to "ten co ukrad Księżycł" walczy o głosy konserwatystów śmiem wątpić w słuszność tej tezy. Kaczyński w kwestiach moralnych ma poparcie konserwatystów i nie ma tutaj wątpliwosci. Jest tak, że nie tylko sprawy typu kara śmierci, eutanazja, homoseksualizm decydują o oddaniu głosów jest jeszcze gospodarka oraz inne.
Policja - dla mnie kompletne nieporozumienie. POzwalają na nielegalną manifestację. Chore - widać tutaj słabość policji i uleganie naciskowi. A przecież to oni dbają o nasze bezpieczeństwo.
To tak po krótce mam nadzieję, że ktoś się z moimi wypocinami nie zgadza i bedziemy mogli podyskutować.
pozdrawiam