Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post autor: mzatlanta » 05 lip 2013, 21:25

MS powoli zblizaja sie do decydujacej fazy. Mecze o 1.4 finalu okazaly sie dosc zaskakujace, chyba tylko Francja gladko ograla Turkow. Co do Hiszpanow z Meksykiem to moglo byc roznie, gdyby Meksykanie doprowadzili do dogrywki...Urugwajowi ostatecznie udalo sie ograc Nigerie, ktora przeciez grala bardzo przyzwoicie. Urusi przyspieszyli w drugiej polowie a mecz tak naprawde wygral im Nico Lopez, choc graczem mistrzostw jak dla mnie de Arrascaeta, ktory gra naprawde kapitalnie :beer: Tym razem slabiej wypadl Laxalt a poza tym Rojiblanco Jose Gimenez stal sie pewnym punktem obrony Celestes. Niestety, w cwiercfinale trafia na Hiszpanie :( Ale kto wie? Meksyk tez Hiszpanie mieli przejsc lekko, latwo i przyjemnie a mecz wcale tak nie wygladal.
Szkoda mi troche Paragwaju i oczywiscie Portugalii, za to Chile, wygladajace (przynajmniej na poczatku turnieju) najslabiej z ekip Ameryki Pd niespodziewanie wcisnelo dwa gole w 2 czesci spotkania i odeslalo do domu Chorwacje :o Najciekawszy chyba mecz Kolumbii z Korea, wielkie brawa dla Azjatow za zimna krew i pewnosc przy strzelaniu karnych, jednak ciezko mi sie pogodzic z przegrana Kolumbijczykow, po cichu liczylam na ich awans do strefy medalowej :cry: Najgorzej, ze na nic sie zdal piekny gol Quintero w doliczonym czasie i ze nie bedzie juz okazji podziwiac gry tego cracka na MS :( Nie wiem, w jakim klubie ostatecznie wyladuje Kolumbijczyk, ale na pewno bede ogladac mecze tego klubu!

Jutro i w niedziele cwiercfinaly, z niecierpliwoscia czekam na Urugwaj z Hiszpania, choc Ghana tez moze namieszac.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”