Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 08 lip 2013, 13:11

Morrow pisze:Paradoksalnie gdyby okienko Bayernu skończyło się na odejściu Gomeza to Bawarczycy by się w tej przerwie wakacyjnej osłabili. Nieznacznie ale jednak. Owszem Goetze to talent ale on nie był Bayernowi niezbędny i bez tego mieli przepotężną drugą linię. Zamiana Gomeza na Lewego mogłaby być pewnym wzrostem jakości z przodu ale jeśli w tym oknie nic takiego nie nastąpi to oczywiście Bayern powinien sobie spokojnie poradzić mając duet Mandzu/Pizza ale z przodu jednak nieco stracą. A z drugiej strony nie ma sensu rozbijać świnki na wzmocnienie ataku skoro za rok przychodzi Lewandowski. Trochę dziwna sytuacja.
Dlatego twierdzę, że jak Gomez odejdzie, to coś się jeszcze wydarzy. Myślę, że jednak dogadamy się z Borussią, trzeba będzie pewnie wyłożyć te 30 milionów, Borussia kupi za część tego następcę, reszta będzie na jego pensję i Watzke będzie mógł ogłosić sukces, a my będziemy mieli nowego napastnika :)
cru pisze:Ja sie w ogole dziwie Lewemu, biorac pod uwage obecna sytuacje olalbym gestym Bayern i poszedl do innego klubu zagranice, wykorzystujac ten topowy moment na przeprowadzke - czy to by byla Chelsea, City czy Real, obojetne. Jesli z roznych powodow zagra teraz slabszy sezon to jego rola w nowym klubie za rok moze byc juz duzo mniejsza.
Tak, na szczęście nie jesteś na jego miejscu. W ogóle skąd to przekonanie o tej ilości ofert dla Lewego? Bo moim zdaniem to jest bajdurzenie gazet (głównie angielskich, które w ogóle mają tendencję do wyolbrzymiania i wymyślania faktów znikąd), a tak naprawdę żadnych konkretów nie było. Co więcej, jestem przekonany, że porozumienie Bayern-Lewandowski zostało osiągnięte w okolicach lutego, już wtedy przy okazji meczu pucharowego Bayern - BVB było o tym głośno.
No i Lewy, jak się wydaje, nie chce się ruszać z Niemiec - tu już się zadomowił i osiągnął wysoką markę (por. np. ocena "klasa światowa" za ostatnią rundę od Kickera), ma poza tym okazję grać w jednej z najlepszych drużyn świata. Plus zarabiać do tego większą kasę :) Czego chcieć więcej - ano, żeby to się spełniło już teraz, a nie za rok :P

Wróć do „Niemcy”