Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 13 lip 2013, 12:23

Oficjalne stroje na nadchodzący sezon :mrgreen:
Obrazek

Naprawdę nie wiem czego się spodziewać po Arsenalu w tym okienku, póki co wszystko wygląda dokładnie tak jak w poprzednich latach. Mi się marzy napastnik mogący grać na skrzydle, jak np Jovetic czy Suarez, zaś na szpicy taran typu Girouda. Higuain jest graczem totalnie innym od Francuza i gdyby doznał długoterminowej kontuzji, to mogłoby być ciężko przestawić zespół pod innego napastnika.

Ewentualny transfer Cesara od początku wydawał mi się mało logiczny - za rok MŚ w Brazylii, a Julio miałby podpisać kontrakt z klubem, który nie może zagwarantować mu miejsca w podstawowym składzie? Szkoda że Chelsea sprzątnęła nam Schwarzera. Zależy mi na bardzo doświadczonym bramkarzu (czyli wiekowym), od którego Wojtek będzie się mógł czegoś nauczyć. Rywalizacja z Mannone i Fabianem moim zdaniem tylko cofała Szczęsnego w rozwoju.

Mimo że nie mamy ŚO nr 4 oraz ani jednego DMa, to w mediach przewijają się tylko nazwiska typu Fallaini czy Bender. Fajnie, żadnym z nich bym nie pogardził, ale znając Arsenal na 90% nikogo takiego nie uda się sprowadzić, zaś w międzyczasie wszystkich osiąganych dla nas walczaków i twardzieli zakontraktują inne kluby. Ucichło coś o Williamsie niestety. Ciągle uważam, że na DMa idealny byłby Cattermole, ale nim Wenger pewnie nigdy się nie zainteresuje. Do tego na ŚO ktoś typu Williams albo Shawcross i nasze tyły naprawdę budziłyby respekt.

Wróć do „Anglia”