Czy będzie miał szanse na grę w Bayernie. W mojej opinii tak. Tym bardziej, że będzie pupilkiem Guardioli, a takim graczom znacznie łatwiej o występy. Znając Pepa Martinez przejdzie do obrony(Busquets czy Masche) więc jednego rywala mniej z pomocy. Nie zdziwi mnie też jak Pep często będzie stosował grę bez napastnika którego miejsce być może zajmie Goetze. Jednak nie wierzę, że pojedzie na Mundial do Brazylii. Jak Sinfks nie zaskoczy z powołaniami to drzwi są dla niego zamknięte. Zbyt duża rywalizacja na ten moment(aż nie chcę wymieniać bo mogłoby to trochę zając). Do tego dochodzą Illarra oraz Isco którym bliżej będzie do kadry z Madrytu, aniżeli z Malagi czy San Sebastian.
Oczekiwany przed dwoma laty Fabregas stał się z czasem zupełnie nie potrzebnym transferem, a pieniądze zainwestowane w niego można było przeznaczyć choćby na obrońcę.
Jednak coś idzie nie tak. Odeszli Thiago(nie grając wiele), Deulofeu który nie dostał większej szansy w zespole. a Anglia IMO dobrym wyborem nie jest. Średniak z Hiszapnii byłby znacznie ciekawszym wyborem. Sergi Roberto, Bartra(pora odejść jak na coś się liczy w piłce) czy DS nie dostają szans. Liga była dość szybko wygrana więc szans było mnóstwo. Wszyscy wiemy, że za Guardioli byłoby inaczej.
Oglądaliście
e: W drugim odcinku jest poruszana kwestia taktyczna trójkątów na boisku.