Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Slim91 » 15 lip 2013, 23:08

Niektórzy płaczą jakby Messi odchodził, a to jedynie Thiago zmienił klub. Nie rozumiem skąd to przekonanie, że za 2 lata będzie graczem świetnym. Jak na razie nie pokazał zbyt wiele w dorosłym futbolu( ostatnie ME juniorów się do tego nie zaliczają). W Barcie wiele razy jak grał mówiło się o przeciętnych występach. Nie wiele pokazywał. Jego ilość występów w zespole też nie poraża - pewnie nawet nie bez powodu. Nie róbmy z niego kogoś kim nie jest(przynajmniej na razie). Zobaczymy w przyszłości co pokaże. Jednak na ten moment jest za Isco.

Czy będzie miał szanse na grę w Bayernie. W mojej opinii tak. Tym bardziej, że będzie pupilkiem Guardioli, a takim graczom znacznie łatwiej o występy. Znając Pepa Martinez przejdzie do obrony(Busquets czy Masche) więc jednego rywala mniej z pomocy. Nie zdziwi mnie też jak Pep często będzie stosował grę bez napastnika którego miejsce być może zajmie Goetze. Jednak nie wierzę, że pojedzie na Mundial do Brazylii. Jak Sinfks nie zaskoczy z powołaniami to drzwi są dla niego zamknięte. Zbyt duża rywalizacja na ten moment(aż nie chcę wymieniać bo mogłoby to trochę zając). Do tego dochodzą Illarra oraz Isco którym bliżej będzie do kadry z Madrytu, aniżeli z Malagi czy San Sebastian.

Oczekiwany przed dwoma laty Fabregas stał się z czasem zupełnie nie potrzebnym transferem, a pieniądze zainwestowane w niego można było przeznaczyć choćby na obrońcę.

Jednak coś idzie nie tak. Odeszli Thiago(nie grając wiele), Deulofeu który nie dostał większej szansy w zespole. a Anglia IMO dobrym wyborem nie jest. Średniak z Hiszapnii byłby znacznie ciekawszym wyborem. Sergi Roberto, Bartra(pora odejść jak na coś się liczy w piłce) czy DS nie dostają szans. Liga była dość szybko wygrana więc szans było mnóstwo. Wszyscy wiemy, że za Guardioli byłoby inaczej.

Oglądaliście :?: Warto :?: Szczerze mówiąc nie słyszałem o tym programie wcześniej.

e: W drugim odcinku jest poruszana kwestia taktyczna trójkątów na boisku.

Wróć do „Hiszpania”