Re: Virtual Soccer

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Virtual Soccer

Post autor: Carbon » 15 lip 2013, 23:30

ddemon pisze:Bramkarz odejmuje drużynie przeciwnej bramkę a co z obrońcą? :shock: Wybieramy ich tylko dlatego,aby liczyć na cud,stały fragment gry i jego bramkę? Nie widzę tu jakieś logiki...
Dlatego wybierając bramkarzy trzeba zwracać uwagę na defensywę zespołu. Powiem tyle, że wprowadziłem do gry bramkarzy, by nieco to urozmaicić. Pierwsze założenia były takie, że mają liczyć się tylko gole i wybieramy samych napastników/pomocników. Ale żeby pokazać, że futbol to nie tylko gole, ale i piękne obrony, wprowadziłem bonusy za czyste konta.
Co do terminarzu: oczywiście, jak w prawdziwej lidze. Z tym, że mamy dziewięciu chętnych, więc co kolejkę jeden zespół będzie pauzował.
ddemon pisze:Nie żebym krytykował - bo inicjatywa fajna - ale fajnie to byłoby gdyby powiedzmy podstawa składałaby się z 5 zawodników - dobrać jakiś odpowiedni system pkt - czyste konto 3 pkt,asysta 4,gol 5 pkt w zależności od formacji i zwykłe fantasy...Owszem dużo byłoby przy tym roboty,może przydałoby się - 2-3 organizatorów, bo uczestników pewnie byłoby więcej(myślę że podobna ilość co w zabawie u Doktora ) ale zabawa byłaby większa i myślę że ciekawsza :)
Ale nawet nie o to chodzi - powstałoby fantasy, a mamy już dwie takie ligi na forum... ;) Zapewniam Cię, że i teraz będzie ciekawie. Nawet się zastanawiam czy nie powinniśmy grać czterema zawodnikami - bramkarz, pomocnik, napastnik, napastnik - a to już na pewno rozkręciłoby grę bardziej. Co o tym myślicie?
sickstick pisze:Czyli że tylko 4 razy w sezonie możemy grać tą samą 'trójką' w 2 kolejnych meczach, a tak to trzeba co kolejkę wystawiać inny skład?
Założenie jest takie, że sami wystawiany skład co tydzień, zajmujemy się grą sprawdzając swoich piłkarzy. A w razie gdybyś nie miał internetu, zagra Twoja żelazna.
sickstick pisze:No i nie do końca rozumiem istotę tego draftu. Każdy wybiera sobie skład wedle uznania, czyli np taki Messi może się znaleźć w każdej z drużyn; czy raczej ustawiamy się na jakiś termin i każdy po kolei wybiera sobie gracza, coś jak podczas welowania gry graniu na boisku?
Nie, nie, powtarzam, to nie fantasy! Tutaj jest jak na drafcie w NBA czy NHL - jak ktoś weźmie Messiego to nikt inny nie może go wybrać.

Ostatnia szansa na dostanie się do zabawy! Wystarczy dopisać się na listę, zachęćcie kogoś! ;)

A tych którzy są już zapisani zapraszam do napisania nazwy swojego zespołu w ramach potwierdzenia udziału!
1. Carbon - Green Spiders Team
2. raf2
3. Doktorek
4. ddemon
5. sickstick
6. rkn
7. ryba_82
8. Sobol
9. dziki16

Wróć do „Gry Forumowe”