Dlatego wybierając bramkarzy trzeba zwracać uwagę na defensywę zespołu. Powiem tyle, że wprowadziłem do gry bramkarzy, by nieco to urozmaicić. Pierwsze założenia były takie, że mają liczyć się tylko gole i wybieramy samych napastników/pomocników. Ale żeby pokazać, że futbol to nie tylko gole, ale i piękne obrony, wprowadziłem bonusy za czyste konta.ddemon pisze:Bramkarz odejmuje drużynie przeciwnej bramkę a co z obrońcą?Wybieramy ich tylko dlatego,aby liczyć na cud,stały fragment gry i jego bramkę? Nie widzę tu jakieś logiki...
Co do terminarzu: oczywiście, jak w prawdziwej lidze. Z tym, że mamy dziewięciu chętnych, więc co kolejkę jeden zespół będzie pauzował.
Ale nawet nie o to chodzi - powstałoby fantasy, a mamy już dwie takie ligi na forum...ddemon pisze:Nie żebym krytykował - bo inicjatywa fajna - ale fajnie to byłoby gdyby powiedzmy podstawa składałaby się z 5 zawodników - dobrać jakiś odpowiedni system pkt - czyste konto 3 pkt,asysta 4,gol 5 pkt w zależności od formacji i zwykłe fantasy...Owszem dużo byłoby przy tym roboty,może przydałoby się - 2-3 organizatorów, bo uczestników pewnie byłoby więcej(myślę że podobna ilość co w zabawie u Doktora ) ale zabawa byłaby większa i myślę że ciekawsza
Założenie jest takie, że sami wystawiany skład co tydzień, zajmujemy się grą sprawdzając swoich piłkarzy. A w razie gdybyś nie miał internetu, zagra Twoja żelazna.sickstick pisze:Czyli że tylko 4 razy w sezonie możemy grać tą samą 'trójką' w 2 kolejnych meczach, a tak to trzeba co kolejkę wystawiać inny skład?
Nie, nie, powtarzam, to nie fantasy! Tutaj jest jak na drafcie w NBA czy NHL - jak ktoś weźmie Messiego to nikt inny nie może go wybrać.sickstick pisze:No i nie do końca rozumiem istotę tego draftu. Każdy wybiera sobie skład wedle uznania, czyli np taki Messi może się znaleźć w każdej z drużyn; czy raczej ustawiamy się na jakiś termin i każdy po kolei wybiera sobie gracza, coś jak podczas welowania gry graniu na boisku?
Ostatnia szansa na dostanie się do zabawy! Wystarczy dopisać się na listę, zachęćcie kogoś!
A tych którzy są już zapisani zapraszam do napisania nazwy swojego zespołu w ramach potwierdzenia udziału!
1. Carbon - Green Spiders Team
2. raf2
3. Doktorek
4. ddemon
5. sickstick
6. rkn
7. ryba_82
8. Sobol
9. dziki16