Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: wloski » 16 lip 2013, 19:08

Przejrzałem dziś jak gra Zuniga, bo mimo, że znam go z meczów przeciwko Juventusowi to przyjrzałem się trochę głębiej i nie jest on na pewno wart 10 mln, a nawet nie wiem czy połowę z kończącym się kontraktem. To gracz dynamiczny, szybki i bardzo krewki, mający dobrze ułożoną nogę do wrzutek i strzałów, ale kiepski dribling (czasem nawet komicznie to wygląda). Szkoda, że właściciel Napoli to taki pajac, bo na pewno ktoś inny sprzedałby nam go za 5 mln i byłoby po sprawie. Do końca okienka jest jeszcze na prawdę dużo czasu, niech Józek posprzedaje tych, którzy nie są potrzebni i wtedy miejmy coś jeszcze na zakupy. Może to być środek pomocy, może być lewa strona i może to być atak, na nikogo się nie obrażę.

O to taki numer będzie nosił nasz nowy nabytek:

Obrazek

Cieszy mnie to, że Juventus nie bawi się jak Milan w jakieś bezsensowne numeracje i zastrzeżenia, mamy graczy na swoich pozycjach ze swoimi numerkami, a nie jakimiś wybrykami natury jak 69, 77, 92 i inne. Jedynie szkoda, że Llorente nie wziął 17 nastki, która kojarzy się nam z jednym bardzo dobrym napastnikiem, który grał parę lat temu u nas :)

Wróć do „Włochy”