Operacja "Czyste ręce" ...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 16 cze 2005, 0:48

heh a ja powiem tyle, że DjJuve napisał b. mądrze :p

Emerson?? spodziewałem się więcej po nim ale i tak nie można powiedzieć, że zawiódł... odwalał niezłą robotę ;) zainteresowanie Realu czy Chelsea'y to potwierdza.

Zaza miało nie być o dopingu czy sędziach, a jednak znów zaczynasz :roll:

Zlatan?? to co, że nie strzelił bramki w LM?? przez internautów (kibiców Juve) Zlatan został wybrany piłkarzem sezonu w Juve... a to dopiero jego pierwszy sezon, więc nie oczekujmy, że od razu dostanie złotą piłkę... ;) Kaka?? cóż można powiedzieć... klasa sama w sobie, co do tego nie ma wątpliowści ale raczej nie można porównać go ze Zlatanem (nie dlatego, że jest gorszy :!: ), to różni piłkarze i obaj świetnie wprowadzili się do serie a. To tak jakby teraz porównywać Zidane;a z Nedvedem... :roll:

na razie mercato się jeszcze na dobre nie zaczęło... mamy Giannichedę i Kovaca. Trudno powiedzieć aby to były wzmocnienia... raczej Ci zawodnicy maja ustabilizować kadrę i watpie aby któryś z nich przebił się do pierwszej 11. Nie wierzę aby to było wszystko :p Cassano?? zobaczymy... sa różne opinie- co drugi dziennik mówi co innego ale jeśli ten motyw z Nondą jest prawda, to b. możliwe, że zawita do nas ale jeśli o mnie chodzi, to obeszłoby się bez Cassano :roll:

Legro?? faktycznie niewypał ale czy wszystkie transfery muszą być w 100% idealne?? hehe byłoby zbyt pięknie ;)
Tudor?? mam ogromny szacunek dla tego gracza... moim zdaniem grając w Juve pokazywał się wielokrotnie z dobrej strony i nazywanie go kołkiem albo coś, jest bardzo ujmujące jego umiejętnościom.

Miccoli?? jest świetnym graczem ale w Juve nie miał miejsca... normalne, że jeśli zawodnik nie ma miejsca, to chce odejść tam, gdzie bedzie grał. Viola dała mu to, czego chciał i potrzebował. Wiem, że nie nawidzi Juve, podobnie jak Maresca, i sądze, że to miało duży wpływ na decyzję Chelliniego, który nie chce grać dla bianconerich. Nie mogli znalesć miejsca w Juve, a uważali, że są za dobrzy aby grzać ławe w Juve... moim zdaniem słusznie :p

jak dobry zawodnik nie ma miejsca w składzie, to normalne, że mu się w klubie nie podoba. Zaza trochę mnie dziwi Twoj sposób myślenia... bodajże wczoraj pisałeś, że te propozycje za Cassano to ściema, że we Włoszech piszą o odnowieniu jego kontraktu, a tym czasem dziś już piszesz, że te wymianka, to chandel ludzmi?? nie wiemy nawet czy to prawda z tym transferem... wielu w to wierzy ale do chandlu ludzmi to trochę się zagalopowałeś chyba...

moim zdaniem transfery Juve są trafne... fakt sprzedawaliśmy pare gwiazd jak: Baggio, Zidane, Van Der Sar, Davids... ale zawsze byli dla nich godni następcy, którzy spełnieli pokładane w nich nadzieje: Alex, Nedved, Buffon itd... a poza tym polityka Moggiego się sprawdza, więc nie mam najmniejszych wątpliwości co do jej słuszności :twisted: Lucek kalkuluje jak tylko może i b. dobrze, że nie szasta kasą, tak jak Perez, Moratti czy Romek (może dlatego, że nie ma jej aż tyle). Wszyscy wydają kupę kasy na transfery ale nie zawsze się to opłaca. U Lucka jest odwrotnie- wydaje mało kasy ale żadziej się nie opłaca.
I nie mówcie, że z Lucka jest polewka we Włoszech, bo z Silvio jest niemniejsza... :roll:

i dokładnie... Juve też potrafi wykreować gwiazdę (Alex, Zidane, Zambro, Camoranesi) jednak co do tego nigdy ani my, ani Milan czy Inter nie przebiją takich klubów jak Parma, PSV, Ajax, Lyon, Monaco już nie wspominając o klubach brazylijskich czy argentyńskich... nie są to najsilniejsze kluby w Europie/na świecie ale jednak są to istne wylęgarnie talentów. Sam nie wiem dlaczego tak jest ale od lat to sie nie zmienia. Wielu uważa, że w Hollandii są najlepsze szkółki piłkarskie na świecie, podzielam tą opinie ale na pewno mają na to wpływ różne warunki.

czy nasze transfery są najlepsze w Europie?? :lol: są trafne (to się poznaje po sukcesach) jest się czym podniecać?? niech każdy sam sobie odpowie na to pytanie... ja się cieszę, bo Moggi wzorowo prowadzi klub. Na dzień dzisiejszy Gannicheda czy Kovac na pewno nie są pilkarzami na których tak bardzo czekamy ale wierze, że Lucek nas nie zaiwedzie- jak co roku nie zawodzi. Nawet rok temu zakupił Cannavaro i Zlatana (dwa najbardziej trafione zakupy w Juve) dosłownie w ostatnich godzinach okna. Nie można powiedzieć np, że transfery Romka są nietrafione, bo przecież Drogba czy Robben to świetni zawodnicy, a Chelsea również, jak na swoje ambicje, wcześnie pożegnała się z LM. Mistrzostwo Anglii jednak zbobyli ale Romek wydał ogromna kasę na swoich pilkarzy czego nie można powiedzieć o Lucku. Perez to samo- co sezon gwiazda- i ze zmiannym skutkiem, a już nie mówiąc o Morattim... Jak juz ktoś kiedyś powiedział- piłka byłaby nudna gdyby cały czas wygrywała jedna drużyna ale LM nie jest wyznacznikiem trafności transferów. Tam zawsze tryumfuje tylko jeden zespół, a cała reszta- z większymi ambicjami- jest tak samo przegrana.

Zobaczysz jakie transfery robi Aulas w Lyonie czy Vilarreal

no i co, że robią?? Jeśli mówimy o LM, to nie zaszli oni tam gdzie Juve :roll: napisałeś też, że transfery trafne wychodzą w środku sezonu... ja po tym sezonie ( i wielu wcześniejszych) nie mogę narzekać...

nie kłućmy się czy Lucek dokonuje cudów czy nie... dla nas- kibiców Juve- on jest niezastąpiony. Działa na pewno kontrowersyjnie (wymianki np.) ale taki Miccoli czy Maresca nie mogą rządzić w klubie :roll: Moggi działa skutecznie. Widać to po osiągnięciach i składzie... niektórzy uważają tą cechę za zaletę- inni za wadę ;) Silvio, Romek, Lucek, Moratti, Perez..... wszyscy prowadzą swoją (różną) politykę, skuteczną na swój sposób ;)

pozdrawiam!! :D

P.S. Tak... zawsze muszę się rozpisywać :twisted:

Wróć do „Wracając Do Meritum”