Też mi się tak wydaje a dzisiaj dodatkowo Sky podało, że właśnie wtedy Galliani wyruszy na łowy. Oby nie było za późno i oby nie było, że zamiast kupowac na LM będziemy płakać ze względu na LE.Poważne okienko Milanu ma się zacząć po eliminacjach do LM. Rozumiem to, bo nikt poważny (a taki jeden transfer w sezonie obiecano) nie przyjdzie bez gwarantowanej LM, ale z drugiej strony bez kogoś takiego może być o LM trudno, bo Milan Allegriego ma zawsze fatalny początek sezonu.
Sprzeczne informacje w sprawie Ljajica. Media donoszą, że ma porozumienie na nowy kontrakt do 2017 roku natomiast jeden z wysoko postawionych działaczy Violi powiedział, że nie jest on priorytetem i nie prowadzą w tej chwili rozmów. Może się uda go pozyskać jak Monto? Oby.
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... -fratello/
Jutro spotkanie w sprawie Hondy o 12. Nasza oferta to 3 mln przy pomocy sponsorów. CSKA następce już ma, on jest z nami dogadany. Wydaje mi się, że oferta jest fair. Sam Honda cieszy się, że jest blisko Milanu i zostawia wszystko w rękach brata.
Wilmore wydaje mi się, że problem jest w tym, że Boateng chce grać za napastnikami. On nie chce charować w pomocy. Jeżeli byłoby inaczej raczej nie chcielibyśmy go sprzedawać - ani klub ani kibice. Krzywdę wyrządzilimy sobie wystawiająć go w na ofensywnym pomocniku a później na skrzydle. Gracz padł ofiarą wszechstronności zamiast budować go na najlepszej dla niego pozycji. Fajnie by było jakby grał w pomocy a pozbyć się innych graczy.Kurde, nie mogę się pogodzić z tym, że Milan woli Boatenga sprzedać niż kazać mu harować na idealnej dla niego pozycji. Oddamy za 10-15 milionów gracza, który na mezz'ali byłby wart ponad 20, by tylko marzyć o Hernanesie czy innych graczach, którzy tam mają porównywalny potencjał.
IMHO Nocerino powinien odejść zwłaszcza jeżeli udałoby się go wymienić na Ranocchie. Vila sam nie wiem. Zdaje się, że jest blisko Hiszpani - Betis, Valencia. Osobiści marzy mi się Antonelli na lewą obronę i Constant jako rezerwowy.
To samo tyczy się Emanuelsona, bo nie wyobrażam sobie go w 4-3-1-2 a zresztą on nawet się w Fulham nie przebił. Traore to będzie cud jeżeli odejdzie, ale o nim zaraz. To by nam dało kasę i miejsce w zespole dla jednego czy dwóch graczy.
Dziwisz się mu? Ma 28 lat blisko 29, dostał kontrakt życia (ponad 1 mln euro) więć chce skorzystać. Pomyśleć, że wolano jego kosztem Pogby, no ale cóź za Paula trzeba było zapłacić Raioli...I tyle zostało z jego deklaracji, że w Mediolanie nie kupuje mieszkania, tylko zamieszka w hotelu licząc się z tym, że go szybko odstrzelą, więc nie chce mieć problemów z wyprowadzką. Tyle mówił o gotowości na odstrzelenie, a teraz będzie się trzymał rękami i nogami...
Reasumująć mam nadzieję, że szybko uda się pozyskać Hondę. Później jakimś cudem uda nam się pożegnać zbędnych graczy - Vila, Nocerino, Traore, Emanuelson, mówi się o odejściu Zaccardo co byłoby zwolnieniem miejsca dla stopera, wyjaśnienie sytuacji z Boatengiem a później transfery do klubu - po przyjściu Hondy moim zdaniem powinny być 3 priorytety - środkowy obrońca, lewy obrońca i pomocnik a przy odejściu Boatenga jeszcze jeden pomocnik.
Ja właśnie coraz bardziej się dziwie dlaczego tyle jadu jest dla niego wśród kibiców. Milanista, wychowanek, grający na wysokim poziomie, znający swoje miejsce w składzie jak i wie na co go stać, nie zarabiający wiele.Abate wrócił do treningów dzisiaj (mimo że miał wrócić 24 lipca), bo nie mógł się doczekać powrotu do Milanello. Uwielbiam tego chłopaka. Ciekawe, kiedy wróci do gry po urazie.