Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 21 lip 2013, 19:14

No, ale co kibice mają do powiedzenia w tym aspekcie? Kibice protestowali, grozili, prosili a Berlusconi leje na to ciepłym moczem.

Sytuacja jest jaka jest i w tej chwili trzeba się do niej przyzwyczaić. Teraz po prostu nie stać nas na lepszych graczy i mamy jakich mamy. Wystaczy jeden dobry obrońca i Abate ląduje na ławce jako rezerwowy i to jest idealne rozwiązanie, ale na ten moment raczej nierealne, więc zaakceptować fakt taki, że Abate to w tej chwili nasz obok De Sciglio najlepszy obrońca.

Żeby nie było niejasności - dla mnie Abate to idealny rezerwowy a dlaczego pisałem wyżej. Jestem zwolennikiem dwóch graczy na jedną pozycję i uważam, że De Sciglio i Abate to świetnie uzupełniająca się para prawych obrońców (BTW - dlatego mam nadzieję, że przyjdzie lewy obrońca, żeby Mattia nie padł ofiarą wszechstronności i zamiast mieć światowej klasy prawego obrońcę bedziemy mieć średniaka mogącego grać na obu flankach). Nie robie z Abate ani światowej klasy ani szrotu. Natomiast już pokazał, że w formie jest graczem mogącym grać na naprawdę wysokim poziomie.
Oczywiscie ze wlasnie Ci pilkarze. Jednak ten fragment o braku Abate pisalem nie w kontekscie obecnej kadry i sytuacji zespolu tylko w kontekscie Milanu o jakim wszyscy marzymy. Milanu ktory ogladalismy jeszcze pare lat temu. A powoli zaczyna sie wydawac ze byly to jakies odlegle czasy.
Oczywiście, że wszyscy o tym marzymi i ja też. Ale jak pewnie dobrze wiesz nie zawsze można mieć wszystko co się chce. Na ten moment jesteśmy bardzo daleko od tego co była do niedawna. Zresztą nawet w takiej kadrze jak kilka lat temu jest miejsce dla Abate jako rezerwowego. Nie można mieć dla przykładu Dani Alvesa i Maicona w prime w jednym zespole.

Zresztą jak wygląda sytuacja w Milanie można pokazać na przykładzie Hondy, którego wszyscy teraz wyczekują jak zbawiciela w naszej kadrze. A jeszcze kilka lat temu mieliśmy na tą pozycję Rui Costę, Rivaldo i wchodzącego do wielkiego futbolu Kakę...
Ostatnio zmieniony 21 lip 2013, 19:23 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”